Tavoitepainoon pääsyn esteenä olevat pari viimeistä kiloa tuntuvat usean kohdalla olevan ne sitkeimmät kilot, jotka eivät meinaa kadota millään.

Laihduttaessa monet asettavat itselleen tavoitepainon, johon he pyrkivät. Kun kiloja on karistettu lähes tavoitepainon verran, kohtaavat monet vaikeuksia saada viimeiset muutamat kilot pois.

Ravitsemusterapeutti Keri Gans kertoi Women’s Healthille naisten usein tulevan hänen luokseen tällaisen ongelman kanssa ja Gans on huomannut viimeisten kilojen pysyttelevän mukana muutamien syiden takia.

”Joko olet rutinoitunut ja sinun täytyisi tehdä muutoksia johonkin laihduttamisessasi. Toinen on se, että olet liian tiukka laihdutuksesi suhteen. Yksi syy voi olla se, että sinusta on tullut välinpitämätön”, Gans sanoi.

Women’s Healthin mukaan rutiini voi olla syypäänä, jos syöt samoja (tai samankaltaisia) ruokia ja teet samanlaista treeniä jatkuvasti. Kun näin tapahtuu, keho ja aineenvaihdunta tottuvat tähän rutiiniin, joten painonpudotus polkee paikallaan.

”Sinun täytyykin yllättää kehosi. Koeta vaihtaa syömiäsi terveellisiä ruokia tai kokeile uutta treeniohjelmaa”, Gans ohjeisti.

Toinen ongelma taas on se, jos ei saa tarpeeksi kaloreita.

”Kun kestävyys kasvaa ja treeni kovenee ja on tiheämpää, tarvitaan silloin pieniä välipaloja, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä”, Gans kertoi ja suositteli jotain noin 200 kalorin terveellistä välipalaa iltapäiviin.

Monilla naisilla ongelma voi olla kuitenkin päinvastainen. Kun tavoitepaino lähestyy, alkaa ote ja kuri laihdutuksen suhteen lipsua.

”Jos olet laihdutuksen alussa pitänyt ruokapäiväkirjaa ja myöhemmin lopettanut sen, sinun kannattaisi aloittaa se uudestaan”, Gans totesi.

”Usein huomaat näin, ettet ollut tietoinen kaikesta, mitä söit, mutta jokaisen suupalan selitettävissä oleminen on tärkeää laihdutusta ajatellen”, hän jatkoi.

Gansin mukaan jos laihdutuksen loppusuoralla tiukentaa otetta edes hieman, viimeiset kilot lähtevät kyllä myös pois.

Lähde: Women’s Health

Kommentit

Kommenttia