Jos olet yli 65-vuotias etkä tee tätä suihkussa, saattaa se aiheuttaa hiusten ohenemista.

Ikääntyminen aiheuttaa monenlaisia muutoksia kehossasi. Ihosi saattaa tuntua kuivemmalta, nivelet naksuvat ja muistisi saattaa olla sumuisempi. Eräs ikävä muutos on myös hiustenlähtö. Tätä eivät onneksi koe kaikki, mutta monelle hiustenlähtö on ikävä ikääntymisen mukanaan tuoma muutos.

Tähän vaikuttavat monet erilaiset asiat, kuten hormonaalinen epätasapaino, ravintoon liittyvät ongelmat, perinnöllisyys ja kilpirauhasen ongelmat. Kaikkiin näistä et pysty vaikuttamaan, mutta on olemassa tapoja, joilla voit vaikuttaa omaan hiustenlähtöösi.

Erityisesti jos olet yli 65-vuotias, on olemassa eräs asia, jota et saisi ikinä jättää tekemättä suihkussa, sillä se voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Tämä asia on hoitoaineen käyttäminen. Et saisi siis jättää hoitoainetta käyttämättä.

Jos hoitoaineen käyttäminen ei kuulu sinun hiustenhoitorutiineihisi, voi hiuksistasi tulla kuivat ja katkeilevat. Tämä saattaa lisätä hiustenlähtöä. Asiantuntija kehottaa lisäksi välttämään myös kuumia laitteita kuten kihartimia ja suoristusrautoja, sekä vääränlaisia muotoilutuotteita, sillä nekin voivat lisätä hiustenlähtöä. Myös hiusten kotivärjääminen kannattaa lopettaa, ja varata mieluummin aika ammattitaitoiselle kampaajalle.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Skitterphoto, Pexels