Pyri välttämään tätä istuinta, kun lennät seuraavan kerran.

Lentoyhtiöt ovat tunnettuja siitä, että ne haluavat veloittaa jokaisesta mahdollisesta lisäpalvelusta ekstraa. Yksi näistä lisäpalveluista on niinkin yksinkertainen asia, kuin istumapaikan valitseminen. Monella meistä nimittäin on selkeä toive, missä haluaisimme mieluiten istua.

Osta meistä esimerkiksi istuu mieluummin koneen etu- kuin takaosassa, ja kun joku nauttii eniten ikkunapaikasta maisemien vuoksi, istuu toinen taas mieluummin käytäväpaikalla, koska käytävä antaa mukavasti lisää jalkatilaa.

On kuitenkin olemassa paikka, joka on koneen vaarallisin, ja lisäksi myös kaikkein epämukavin. Kyseessä on keskimmäinen paikka (otaksuen, että koneessa on kolme istuinta käytävän kummallakin puolella). Yllättävää kyllä, turvallisuuden kannalta on myös suositeltavaa istua lentokoneen takaosassa, sillä onnettomuuden sattuessa takaosa on turvallisempi istumapaikka, kuin koneen etuosa, vaikka etuosan paikat ovatkin paljon suositumpia.

Jos jännität lentämistä, kannattaa siis kenties maksaa hieman ekstraa istumapaikan valinnasta, jotta voit valita itsellesi mieleisen istuimen ja nauttia lennosta!

Jaa artikkeli myös matkusteleville ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Bambi Corro, Unsplash