Käytätkö e-pillereitä? Silloin sinun pitäisi välttää tätä trendiruoka-ainetta!Vaikka siitä onkin tullut trendituote sekä ruokana että ihonhoidossa, pitäisi jokaisen e-pillereitä käyttävän vältellä sitä. Kyse on aktiivihiilestä.


Vaarana nimittäin on, että aktiivihiili yksinkertaisesti vie tehot pois ehkäisystäsi, ja luvassa saattaa olla ikäviä yllätyksiä.


Aktiivihiiltä tosi onneksi tulee syötyä harvoin suurissa määrissä, sillä sitä käytetään muun muassa värjäämään ruoka mustaksi. Oletkin ehkä nähnyt trendikkäitä, mustaksi värjättyjä pehmis-jätskejä instagramissa. Ne värjätään nimenomaan aktiivihiilellä.


Aktiivihiiltä käytetään lääketieteessä hoitamaan myrkytyksiä ja yliannostuksia, sillä se imee itseensä myrkyt ja liian suuret lääkeannokset. E-pillerin kohdalla ongelma onkin, että liian suuri määrä aktiivihiiltä imee itseensä e-pillerien ehkäisyvaikutuksen.


Hyvä uutinen on se, että hyvin pieni määrä aktiivihiiltä tuskin pilaa kenenkään ehkäisyä, mutta jos et halua ottaa riskiä, että ehkäisysi pettää, kannattaa tätä mustaa jauhetta vältellä kokonaan.


Jos syöt aktiivihiilellä värjättyä ruokaa, ota e-pillerisi ainakin 2 tuntia ennen aktiivihiilen nauttimista. Siten kehollasi on aikaa antaa e-pillerin vaikuttaa ja imeytyä, ennen kuin aktiivihiili imee sen itseensä.

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka käyttävät e-pillereitä!

Lähde: Health Digest