Tämä lävistys voi auttaa migreenistä kärsiviä

Korvan rustoon tehtävä lävistys voi olla koristuksen lisäksi apukeino migreeniin.

Migreeni on ikävä vaiva, mutta nyt siihen voi olla tarjolla hieman erikoinen apu. Monet ovat internetissä kertoneet, kuinka korvan rustoon tehtävä daith-lävistys on saanut migreenin katoamaan.

 

 

Omalaatuinen ratkaisu migreenin häätöön on saanut huomiota myös lääketieteellisessä yhteisössä, kun Minnesotassa asuva tohtori Thomas Cohn kirjoitti aiheesta blogissaan.

”Osa daith-lävistyksen ottaneista on sattumalta huomannut parannusta tapahtuneen migreenin osalta. Korrelaatio perustuu siihen, kuinka osalla ihmisistä akupunktio samalla alueella, minne lävistys tehdään, on tuonut onnistumisia”, Cohn kirjoittaa.

Vaikka lävistyksen toimivuudesta apuna migreeniin ei ole tehty muodollisia tutkimuksia, kannattanee lävistystä Cohnin mukaan harkita – etenkin, jos pidät lävistyksistä.

On syytä myös muistaa, että vaikka lävistys on joillakin toiminut, ei se tarkoita, että se toimisi jokaiselle migreenistä kärsivälle. Jos päätät kokeilla daith-lävistystä joko huvin tai hyödyn takia, muista käydä ammattilaisen luona laittamassa se.

Alla muutama kuva vielä esimerkkinä lävistyksestä:

Lähde: Good Housekeeping