Tällainen on onnellisin parisuhde – ainakin tieteen mukaan

Syitä onnellisiin parisuhteisiin on tutkittu vuosien ajan.

Tiedemiehet ovat seuranneet ihmisten parisuhteita pitkiäkin aikoja selvittääkseen, mikä tekee onnelliseksi ja mikä on kestävän suhteen salaisuus. Kun tutkimuksen tuloksia koostaa yhteen, saa tieteen näkemyksen siitä, millainen on onnellisin parisuhde.

Jokainen suhde on tietysti erilainen ja omalainen eikä tutkimuksia pidä tulkita niin vakavasti. Se, mikä toimii toiselle parille, ei välttämättä toimi toiselle.

Tieteen mukaan onnelliset pariskunnat…

Eivät tekstaile

Viime vuonna Brigham Young University -yliopiston tutkijat saivat selville, että parit, jotka pyytävät anteeksi, selvittävät ongelmiaan tai tekevät päätöksiään tekstiviestein, ovat onnettomampia suhteissaan. Siksi onkin suositeltavampaa soittaa.

Ovat lapsettomia

Tänä vuonna julkaistu avoimen yliopiston tutkimus kertoi, että lapsettomat naimississa olevat tai naimattomat parit ovat onnellisimpia. Tutkimukseen osallistui 5 000 ihmistä eri ikäluokista ja pitkistä parisuhteista.

Eivät riitele enää paljon, mutta riitelivät jossain vaiheessa

Floridan osavaltion vuoden 2012 tutkimuksen mukaan pariskunnat, joilla oli vihaisia, mutta rehellisiä keskusteluita suhteen alkuvaiheessa, olivat onnellisempia suhteen kestettyä pidempään.

Koostuvat esikoisesta ja kuopuksesta

Eräät psykologit ovat sanoneet, että kun pariskunnasta toinen on perheensä kuopus ja toinen esikoinen, on parissa silloin toinen osapuoli sellainen, joka nauttii siitä, että hänestä pidetään huolta ja toinen nauttii huolenpidosta. Tämä on yksi onnellisimmista parimuodoista, ainakin niiden tutkijoiden mukaan, jotka uskovat syntymisjärjestyksellä olevan vaikutusta parisuhteessa.

Ovat hyvännäköinen nainen ja vähemmän viehättävä mies

Hyvännäköinen nainen saa miehen tuntemaan olonsa tyytyväisemmäksi avioliittoonsa, väittää vuonna 2013 Journal of Personality and Social Psychology -lehdessä julkaistu tutkimus. Sama ei pätenyt, kun miehet pitävät itseään paremman näköisenä kuin vaimonsa.

Ovat samankaltaiset

Pariskunnat, joilla on samoja piirteitä, kuten kunnianhimoa tai taiteellisuutta, ennustettiin olevan onnellisempia pitkissä parisuhteissa. ”Jos kumppanisi auttaa sinua olemaan parempi ihminen, olet onnellisempi ja tyytyväisempi suhteessa”, yksi tutkija kertoi New York Times -lehdelle.

Eivät omaa paljon yhteisiä Facebook-kavereita

Facebookin työntekijöiden vuonna 2013 julkaiseman raportin mukaan parisuhteessa pysymisen voima riippuu ”sosiaalisesta hajonnasta”. Jos parilla on paljon yhteisiä kavereita, on heidän eronsa todennäköisempää kuin pareilla, joiden kaveripiirit eivät ole niin yhtenevät.

Ovat yhtä tuhlaavaisia tai säästeleväisiä

Vuoden 2009 tutkimuksen mukaan ihmiset valitsevat usein kumppanikseen rahan käytön suhteen oman vastakohtansa, mutta se johtaa monesti riitelyyn ja tyytymättömyyteen. Onnelliset parit käyttävätkin rahaa samalla tavalla, oli kyse sitten säästäväisyydestä tai tuhlailusta.

Ovat hyvin levänneitä

Hyvät unet saavat miehet tuntemaan olonsa paremmaksi parisuhteensa suhteen ja huonosti nukkuvat naiset usein kertovat parisuhteessa olevan ongelmia. Näin kertoi vuonna 2009 julkaistu Arizonan yliopiston tutkimus.

Nauravat samoille vitseille

Nauru on hyvästä kaikille, mutta tutkijat ovat väittäneet sen olevan erityisen hyödyllistä pitkille parisuhteille. Erään tutkimuksen mukaan huumorintaju oli yksi kolmesta syystä, jonka vähintään 45 naimissa olleet parit sanoivat syyksi suhteen kestävyydelle.

Lue lisää onnellisten parien tieteellisiä perusteita Huffington Postin sivuilta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.