Suosikkisi eri jäätelöistä voi kertoa paljon siitä, minkälainen olet luonteeltasi.

Kesä on jäätelöiden aikaa ja jokaisella on oma lempimakunsa, jota nauttii joka kesä. Oma suosikki valikoituu neurologi Alan Hirschin mukaan jo lapsuudessa ja sillä on taipumus pysyä samana läpi elämän.

Olipa oma suosikkisi sitten vanilja, mansikka tai minttusuklaa, voi se paljastaa erilaisia puolia sinusta. Hirschin mukaan sama osa aivoista on vastuussa sekä luonteenpiirteistä että ruokamieltymyksistä ja hän on tutkinut tätä tieteellisesti käyttäen erilaisia standardisoituja psykiatrisia testituloksia tehdäkseen tilastollisia korrelaatioita.

Alta voitkin lukea, mitä lempijäätelömakusi paljastaa sinusta.

Vaniljan ystävät ovat impulsiivisia

Vaikka on helppoa ajatella, että vanilja on simppelein jäätelömaku, ovat siitä pitävät Hirschin tutkimusten mukaan todennäköisemmin värikkäitä, impulsiivisia ja idealistisia riskinottajia, jotka luottavat enemmän intuitioon kuin logiikkaan. Vaniljan ystävät ovat myös emotionaalisesti ilmaisevia ja menestyvät läheisissä ihmissuhteissa.

Mansikkajäätelöä syövät ovat introverttejä

Hirschin jäätelömerkki Baskin Robbinsille tekemän tutkimuksen mukaan he, joiden lempijäätelömaku on mansikka, ovat usein suvaitsevaisia, omistautuneita ja sisäänpäin kääntyneitä. Toiselle jäätelömerkille, Dryer’sille tehdyssä tutkimuksessa taas ilmeni, että mansikan ystävät ovat myös loogisia ja huomaavaisia.

Suklaan ystävät flirttailevat

Jos valitset tötteröösi suklaata, olet silloin todennäköisesti flirttaileva ja viettelevä sekä eloisa, hurmaava, dramaattinen ja herkkäuskoinen.

Minttusuklaa maistuu riidanhaluisille

Dryer’sin tutkimuksessa Hirsch selvitti, että minttusuklaa merkitsi kunnianhimoa, itsevarmuutta, säästäväisyyttä ja riidanhaluisuutta.

”Tästä mausta pitävät eivät ole täysin tyytyväisiä ennen kuin löytävt vian hopeareunuksesta”, Hirsch kertoi, mutta ennusti tämän maun ystävien olevan sopusoinnussa toistensa kanssa.

Moniväristen jäätelöiden ystävät ovat pessimistejä

Vaikka jäätelössä on kirkkaita värejä ja hedelmäinen maku, ovat siitä pitävät enemmän pessimistejä.

”Tutkimuksessamme ilmeni, että rainbow sherbet -jäätelöstä pitävät ovat pessimistisempiä kuin saattaisit kuvitella”, Hirsch sanoi.

Hirschin mukaan he ovat kuitenkin myös analyyttisiä ja päättäväisiä.

Rocky road maistuu aggressiivisille

Hirschin Baskin Robbinsin tutkimuksen mukaan tästä mausta pitävät ovat todennäköisemmin aggressiivisia ja mukaansatempaavia, mutta hyviä kuuntelemaan. Dryer’sin tutkimuksen mukaan he ovat myös usein menestyksekkäitä, mutta toisinaan heidän aggressiivinen käytös voi vahingossa satuttaa ympärillään olevien ihmisten tunteita.

Kahvijäätelön ystävät ovat dramaattisia

Jos olet eloisa, dramaattinen ja lähestyt elämää innolla, on luultavasti kahvijäätelö mieleesi. Hirschin tutkimus Dryer’sille selvitti, että tästä mausta pitävät eivät murehdi tulevaisuutta ja kukoistavat hetken intohimossa kaivaten jatkuvaa stimulaatiota romanttisessa suhteessa.

Suklaahippujäätelö on anteliaiden mieleen

Baskin Robbinsille tehdyn tutkimuksen mukaan suklaahippujäätelöstä pitävät ovat anteliaita, päteviä ja kunnianhimoisia.

Kuulostiko sinun lempijäätelöösi liittyvä kuvaus osuvalta? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Reader’s Digest