Glitteröidyt takamukset ovat kauneustrendien tämän hetken kuuma sana.

Vuoden 2015 lopulla kauneustrendien maailmassa oltiin glitterin pauloissa ja niin kainalot, kulmakarvat, juurikasvu kuin parratkin saivat glitteriä koristukseksi. Tänä vuonna unohdetaan kuitenkin karvoitus ja siirrytään glitterin käytössä ylävartalosta takapuoleen.

Tällä hetkellä maailmalla kohistaan glitteröidyistä takamuksista, jotka voivat hyvin olla kesän säihkyvin trendi. Cosmopolitanin mukaan trendi on lähtöisin brittiläiseltä, glitter-tuotteita valmistavalta The Gypsy Shrine -taiteilijaryhmältä, jotka kiertävät ympäri maailman glitteröimässä ja koristamassa vartalomaalein ihmisiä tapahtumissa, festivaaleilla, pop-up-kaupoissa ja polttareissa.

The Gypsy Shrine on lisännyt glitteröidyt takamukset tarjontaansa tehtyään reissun Beyond Sahara -festivaalille Marokkoon. Idea peppujen koristamiseen glitterillä syntyi, kun hiekkaa tarttui bikineissä olleiden naisten takapuoliin.

”Se oli kiireinen päivä, koska glitteröimme kaikkia ja meidän täytyi myös saada sisältöä nettisivuillemme”, taiteilija Mia Kennington kertoi Cosmopolitanille.

”Joten minä ja taiteilija Sophia Moreno jouduimme laittamaan alulle ideoita noin 20 minuutin aikana. Olimme bikineissä ja hiekkaa oli pitkin takauksiamme, joten ajattelimme, että mitä jos tätä korostaisi. Joten laitoimme vain paljon, paljon glitteriä”, Kennington taustoitti glitter-takamusten syntyä.

Cosmopolitanin mukaan The Gypsy Shrinen glitterkokeilu alkoi glitteröidyillä rinnoilla festivaaleilla ja nyt ryhmä ennustaa glitter-takamusten olevan seuraava iso festivaalitrendi. Trendiä voi toteuttaa bikinien tai lyhyeiden shortsien avulla.

Nähtäväksi jää, innostutaanko glitteröidyistä takamuksista Suomessakin, kun shortsikelit myöhemmin koittavat. Jos haluat kokeilla trendiä, on alla The Gypsy Shrinen vinkit takapuolen koristelua varten:

1. Pohjusta. Jos haluat, voit vartalomaaleilla maalata pohjan takamuksellesi tai siirtyä suoraan glitteröimiseen. Cosmopolitanin mukaan taiteilijaryhmän salaisuus on hiusgeeli, jota levitetään ensin takamukselle kohtiin, joihin glitteriä halutaan.

2. Glitteröi. Kun geeli on vielä tahmeaa, laitetaan pensselin avulla glitteriä iholle haluttu määrä. Kookkaampi glitter toimii paremmin.

3. Lisää korukiviä. Jos haluat, voit lisätä iholiiman avulla vartalolle korukiviä, jos pelkkä glitter ei riitä.

4. Viimeistele. Tämänkin vaiheen voi jättää väliin, mutta Cosmopolitanin mukaan Kennington suosittelee suihkuttamaan esimerkiksi hiuslakkaa tai meikin viimeistelyyn tarkoitettua suihketta glitteröidylle takamukselle, jotta glitter pysyy paremmin.

The Glitter Shrinen omistajan ja luovan johtajan, Jenna Meekin, mukaan glitterin saa pois esimerkiksi meikin poistamiseen tarkoitetuilla liinoilla tai öljypohjaisella meikinpoistoaineella.

Jos hiusgeelin tai -lakan käyttäminen oman takapuolen koristamiseksi epäilyttää, antoi ihotautilääkäri Joshua Zeichner hieman neuvoja, miten toimia.

”Tätä tekniikkaa voi toki kokeilla glitterin laittamiseksi, mutta ole varovainen, koska se voi johtaa ihoärsytykseen tai ihottumaan. Jos koet yhtään poltetta, pistelyä, punoitusta tai kutinaa, pese iho puhtaaksi heti”, hän neuvoi.

Zeichner suositteli myös kokeilemaan takapuolen glitteröimisen sijaan glittervoiteita ja -suihkeita, joita on suunniteltu iholla käytettäväksi.

Mitä mieltä sinä olet tästä trendistä? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Cosmopolitan