Nyt on paras hetki ostaa vesimeloneita, koska ne ovat näin kesäisin erittäin makeita ja herkullisia.

Moni ei pidä siitä, että vesimelonissa on siemeniä ja niitähän niissä yleensä on. Saat nyt kuulla hyviä uutisia, joiden jälkeen taidat oikein odottaa, että ostamasi vesimeloni olisi täynnä siemeniä. Niiden syöminen nimittäin saa kehossa aikaan mielettömiä muutoksia.

Tämä rapea välipala voi vähentää ruokahalua ja pitää nälän poissa pitkään, koska niissä on proteiinia. Mutta sen lisäksi niissä on monia terveellisiä aineksia, jotka pitävät myös terveyttä yllä.

Vesimelonin siemenet voivat parantaa sydämen terveyttä

Kun syöt päivässä noin 30 grammaa vesimelonin siemeniä, saat jo siitä 35 % päivittäisestä suositellusta magnesiumin määrästä. Magnesium tukee sydämen ja verisuonien toimintaa, joten ne parantavat sydämen terveyttä. Ruokavalio, jossa on vähän tätä tärkeää ravintoainetta, voi aiheuttaa epäsäännöllistä sykettä, sydämen vajaatoimintaa ja äkillisen sydämestä aiheutuvan kuoleman.

Magnesiumilla on myös keskeinen rooli aineenvaihdunnassa. Se auttaa kehoa hajottamaan ja prosessoimaan glukoosia, lipidejä ja proteiineja. Siksi ei ole yllättävää, että matala magnesiumpitoisuus voi vaikuttaa valtimotautiin, diabetekseen ja muihin kardiometabolisiin vaivoihin. Lisäksi magnesiumin puute voi lisätä oksidatiivista stressiä ja johtaa sydänlihaksen vammaan.

Vesimelonin siemenet parantavat ruuansulatusta

Kuitujen syöminen parantaa aineenvaihduntaa ja vesimelonin siemenissä on paljon kuituja. Lisäksi kuitupitoinen ruokavalio on liitetty pienempiin riskeihin sairastua diabetekseen, sydänsairauteen ja syöpään. Kuitujen syöminen vähentää myös peräpukamien esiintymistä. Noin 100 grammassa vesimelonin siemeniä on 40 grammaa kuituja.

Näitä siemeniä ei kuitenkaan kannata syödä liikaa, koska se voi aiheuttaa ummetusta ja ilman kerääntymistä mahaan. Sitä voi välttää sillä, että juo samalla myös vettä, kun syö niitä. Mutta jos syö siemenet vesimelonin hedelmäosan kera, siitäkin saa samalla paljon vettä, koska tämän hedelmän nimikin sanoo, on siinä paljon vettä.

Tekee myös iholle hyvää – ylläpitää ihon terveyttä

Vesimelonin siemenissä on paljon vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka tekevät iholle hyvää. Esimerkiksi folaatti suojaa ihoa ja kudoksia oksidatiiviselta stressiltä ja lisää solujen vaihtuvuutta. Tiamiini taas edistää haavojen paranemista. Riboflaviini puolestaan ​​vähentää ihon kuivumista ja tulehduksia. Ja näitä kaikkea on näissä siemenissä.

30 grammassa vesimelonin siemeniä on 26 % suositellusta päivittäisestä sinkkiannoksesta. Tämä mineraali voi auttaa estämään ja vähentämään aknea, ekseemaa, ruusufinniä ja muita ihosairauksia. Sinkin on todettu toimivan myös syyliä, psoriaasista ja pigmenttihäiriöitä vastaan.

Näiden monien syiden vuoksi voisi olla syytä vaihtaa epäterveelliset välipalat kouralliseen vesimelonin siemeniä. Ne ovat samalla sekä terveellisiä että herkullisia.

Lähde: The List