Synnytys edessä? Pidä kumppaniasi kädestä kiinni synnytyksen aikana – se voi helpottaa kipua

Kumppanin oleminen samassa huoneessa ei tarjoa samanlaista apua kuin kädestä kiinni pitäminen.

Kun synnytys on menossa, kannattaa paikalla olevan kumppanin pitää synnyttävää äitiä kädestä kiinni, sillä se voi helpottaa äidin kokemaan kipua, ilmenee Coloradon yliopiston Boulderin kampuksen (CU) tutkijaryhmän tutkimuksesta.

CU:n neurotieteilijä Pavel Goldstein johti tutkimusta, jonka inspiraationa toimi Goldsteinin ensimmäisen tyttären syntymä. Tutkija oli paikalla synnytyksessä, piteli vaimoaan kädestä synnytyksen aikana ja myöhemmin alkoi miettiä, oliko tämä kädestä kiinni pitäminen oikeasti vaikuttanut mitenkään ja onko mitään todellista tapaa tukea naista synnytyksen aikana.

”Olin synnytyssalissa ja minusta tuntui, etten tiedä miten voisin auttaa vaimoani”, Goldstein muisteli tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan.

”Hän pyysi minua pitämään häntä kädestä, olemaan puhumatta paljon, vain pitämään kädestä ja se oli hänelle todella avuksi”, hän kertoi.

Synnytyksen jälkeen Goldstein toisti tilanteen laboratoriossa. Päätutkija ja hänen muu ryhmänsä rekrytoivat tutkimukseen 23 heteropariskuntaa, jotka olivat iältään 23-32-vuotiaita ja heidän täytyi olla terveitä sekä vakavassa parisuhteessa, mikä tässä tapauksessa tarkoitti vähintään vuoden kestänyttä avoliittoa ja merkittäviä rakkauden tunteita toisiaan kohtaan.

Tutkimuksessa naisten kyynärvarteen aiheutettiin kipua neljässä eri tilanteessa: kun he olivat yksin, kun heidän kumppaninsa oli samassa huoneessa, kun heidän kumppaninsa piti heitä kiinni kädestä ja kun tuntematon ihminen piti heitä kiinni kädestä.

Metron mukaan tuloksista selvisi, että kun nainen piteli oman kumppaninsa kättä, he kokivat merkittävästi vähemmän kipua. Sen sijaan tuntemattoman kädestä kiinni pitäminen ei vaikuttanut mitenkään eikä pelkkä kumppanin läsnäolo huoneessa ollut juuri hyödyksi.

Jos siis perheenlisäystä on tulossa, kannattaa muistaa kädestä kiinni pitämisen vaikutus synnytyksen aikana – se on muutakin kuin suloinen ele. Samaa kikkaa voi kokeilla myös muissa tilanteissa, joissa oma kumppani kokee kipua.

Lähde: Metro


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.