Nainen.com-sivuston ensimmäinen esimerkillinen Supernainen on startup-yrittäjä Camilla Tuominen Emotion Tracker -tunnetyökalun takaa. 39-vuotias Tuominen irtisanoutui päivätyöstään pitkän pohdinnan jälkeen ja ryhtyi yrittäjäksi, mikä johti työkalun syntymiseen.

Camilla Tuominen on taitava ja rohkea nainen, joka toteuttaa unelmiaan ja haluaa omien sanojensa mukaan ”painaa duunia 90-vuotiaaksi”. Iloisena ja innokkaana tunnettu Tuominen on ollut viime aikoina esillä mediassa Emotion Trackerin – tunteiden tunnistamiseen ja analysoimiseen tarkoitetun mobiilisovelluksensa – myötä, muun muassa Ylen A2-yrittäjäillassa, Me Naisissa ja Talouselämässä. Työkalulleen Tuominen on saanut Tekes-rahoitusta ja listauksen Startup100 yritysten joukossa, mikä laittaa suomalaiset startup-yritykset paremmuusjärjestykseen nettimarkkinointitoimintojen ja -suoritusten perusteella. Työkalu on tällä hetkellä saatavilla sekä kuluttajille että yrityksille.

Nainen.com haastatteli Tuomista yrittäjyyteen liittyvistä seikoista ja yrittäjyydestä naisena. Meitä kiinnosti saada tietää, miten Tuominen päätyi yrittäjäksi ja mistä hän saa inspiraatiota. Yhteensä kahdeksan kysymyksen myötä kartoitimme Tuomisen taustaa, nykytilaa ja tulevaisuutta. Vastauksista käy ilmi, että Tuominen on päämäärätietoinen nainen, joka suhtautuu työntekoon intohimolla ja kunnialla.

Lue tämän Supernaisen inspiroiva tarina siitä, kuinka tunteiden merkitys on tänä päivänä entistä suurempi ja mitä hän haluaa sanoa muille yrittäjähenkisille naisille.


 

Kuka on Camilla Tuominen?

Camilla on unelmiaan toteuttava lady. Tuntuu, että vahvistun päivä päivältä kuuntelemaan itseäni paremmin – ja sitä paremmin asiat luistavat. Ja se tuntuu tosi hyvältä. Nautin joka päivästä ja runollisesti voisi sanoa, että elän niin kuin koko elämä alkaisi aamulla, kun herään ja loppuisi, kun menen illalla nukkumaan. Siinä välissä asiat pitää olla balanssissa, yritän nauttia joka ikisestä jutusta ja olla läsnä kaikesta mitä teen.

Millainen taustasi on?

Tulen puheliaasta ja eläväisestä perheestä, jossa sai vaikuttaa ja sanoa mielipiteensä. Meillä rakastettiin, halittiin ja aina sanottiin, että pystyt mihin vaan, kunhan teet kovasti töitä. ”Alun perin minusta piti tulla taiteilija, arkeologi tai psykologi, mutta päädyinkin Kauppakorkeaan ja liikkeenjohdon konsultiksi”, hän kuvailee itseään Radio Ravun sivuilla.

Päädyin kovaan businekseen suoraan koulupenkiltä, mikä oli opettavaista mutta jälkeenpäin katsottuna ei ollenkaan oikea paikka minun eloisuudelle, idearikkaudelle ja tarpeelle muuttaa asioita. Onneksi tajusin lähteä etsimään omaa juttua. ”Työssä sai olla luova, mutta sen piti tapahtua nopeasti. Keksimäni uudet ideat olivat muka liian suuria toteutettaviksi. Aina haluttiin pelata varman päälle”, Tuominen kertoo Ylen haastattelussa ja sanoo kokeneensa surua työpaikan lannistavasta ilmapiiristä.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Koska sain idean Emotion Trackerista. Koin turhautumista asiatuntijatyön uudesta rakenteesta ja koin, että voin antaa oman panokseni yhteiskunnalle luomalla työkalun, jolla ihmiset pystyisivät lisätä itsetuntemustaan. En myöskään enää uskonut omaan työhöni, joka muuttui kiireisemmäksi päivä päivältä. Halusin tehdä työtä intohimolla, painaa duunia 90-vuotiaaksi asti. Palattuani äityslomalta työelämään päätin, että työntekemisen tapa ei ole tämä. Kun minä työpäivän päätteeksi tulen kotiin, näkevät lapseni tuulikaapissa voimakkaan naisen, joka nauttii siitä, mitä tekee – se kuva on minulle suuri motivaatio tielläni eteenpäin.

Talouselämän haastattelussa Tuominen kertoo, ettei kiireen keskellä enää kuullut omia tunteitaan eikä tiennyt, mitä halusi. Hän oli myös usein pahalla tuulella ilman mitään selvää syytä. ”En kuullut enää itseäni, ja päässäni meni puurot ja vellit sekaisin”, hän sanoo Talouselämälle. Tuominen kertoo Ylellä, että hän sai eräänä aamuna peilin edessä meikatessa idean. Hän halusi tehdä jotain sille, että yksilöiden tunteet otettaisiin paremmin huomioon työelämässä. ”Kehitin idean kännykkäsovelluksesta, jolla voi seurata tunteita”, hän sanoo Ylen haastattelussa – ja tästä sai alkunsa Emotion Tracker.

Mikä on Emotion Tracker?

Tunnesovellus Emotion Tracker lanseerattiin vuosi sitten. Se on helppokäyttöinen mobiilityökalu, jonka avulla yksilö voi seurata ja analysoida tunteitaan. Kun dataa kertyy, sitä seurataa raporttien avulla ja analysoidaan yhdessä ammattilaisen kanssa. Vuoden aikana sitä ovat käyttäneet esimerkiksi YTHS, valmennusyhtiöt Talent Vectia ja Milestone.

Alkuvaiheessa ohjelmaa jaettiin vain terveysalan ammattilaisten ja esimerkiksi valmentajien kautta. Marraskuussa 2014 Emotion Trackerin myynti aloitettiin myös suoraan kuluttajille nettisivujemme kautta. Tunteiden seuraaminen on itsensätuntemisen ensimmäinen ja erittäin tärkeä vaihe. Jos ihminen ei pysähdy omien ajatustensa äärelle, hänen on mahdoton johtaa itseään tai tunnistaa tunteita toisissa.

Mistä ammennat motivaatiosi/inspiraatiosi työhösi?

Siitä, että pystyn oikeasti auttamaan. Se on meille tosi tärkeää. Olin juuri Aalto-yliopistolla lanseeraamassa Emotion Trackeria 200:lle opiskelijalle, joka tuntui mahtavalta, koska voin omalta osaltani olla vaikuttamassa näiden nuorten tunnetaitoihin. Olen niin innoissani kokoajan, että sitä ei ole kyllä kertaakaan tarvinnut vielä mistään etsiä.

Mikä on päämääräsi?

Auttaa ihmisiä tuntemaan oman systeeminsä, jotta he voivat tehdä parempia päätöksiä elämässään. Itsetuntemus on välttämättömyys tämän päivän muuttuvassa ja alati vaativammassa maailmassa, ja se voi tehdä aika hurjaa jälkeä, jos ei aseta omia rajoja, esimerkiksi työlle.

”Meillä Emotion Trackerilla on iso visio siitä, että haluamme, että tunteet otetaan enemmän huomioon koko yhteiskunnassa. Haluan muuttaa työelämää ja haluan, että tunteilla on merkitystä. Jos emme ota tunteita huomioon työelämässä, Suomi ei voi olla kilpailukykyinen. Se aika on jo mennyttä, että hyvällä tuotteella menestyy, sillä se kopioidaan nopeasti. Nykyään yrityksissä tarvitaan henkisiä voimavaroja. Se tuo luovuutta”, Tuominen sanoo Talouselämän haastattelussa.

Miten yrittäjyys on muokannut sinua naisena?

En tiedä liittyykö se naiseuteen, mutta olen kyllä saanut viimeisen kolmen vuoden aikana lisää itsevarmuutta ja uskallusta näyttää vielä selvemmin mitä olen asioista mieltä.

Mitä haluat sanoa muille yrittäjähenkisille naisille?

Kannattaa oikeasti kysyä itseltään: mitä tekisit jos tietäisit, että et voi epäonnistua? Tänä päivänä on oikeasti mahdollista kehittää omasta unelmastaan ammatti ja bisnes – koko maailman ovet on avoinna. Onhan se aluksi ihan hitsin pelottavaa, mutta siihen tottuu. Nyt se pelon ja euforian vuoristorata on jo melkeinpä nautinto!

Ja verkostoidutaan! Kaikki tsemppaa kaikkia!

 


Inspiroiduitko sinä? Me ainakin innostuimme Tuomisen positiivisista ajatuksista ja elämänfilosofiasta. Mikä upea tyyppi oletkaan, Camilla! Nainen.com toivottaa sinulle, yrityksellesi ja yhteiselle polullenne rutkasti onnea ja tsemppiä! Tuollaisella mentaliteelilla maailma on todellakin avoin ja vastaanottavainen uusille ideoille ja ihmiskuntaa parantaville ratkaisuille.

Haluatko tietää enemmän Emotion Trackerista ja ottaa työkalun käyttöön? Haluatko levittää Tuomisen sanomaa? Lue lisää Emotion Trackerin verkkosivuilta ja seuraa Tuomisen tarinaa ja kehitystyötä sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Emotion Trackerin Facebook-sivuilla.


[vieraskyna]

Tiedätkö tai tunnetko sinä jonkun ihailtavan naisen? llmianna seuraava Supernainen ja lähetä meille viestiä sähköpostitse!

[/vieraskyna]