Suolaa voi käyttää muuhunkin kuin ruoanlaittoon.

Suolaa löytyy kodista kuin kodista, mutta sen käyttötarkoitukset eivät ole kokonaisuudessaan niin yleisesti kuitenkaan tiedossa. Lue alta kymmenen erikoista käyttötapaa suolalle, joita et välttämättä tiennyt.

Suolaa voi käyttää myös näihin tarkoituksiin:

1. Pilaantuneet munat

Lisää kaksi teelusikallista kupilliseen vettä ja anna sen liueta. Huonot munat kelluvat vedessä, syömäkelpoiset kananmunat uppoavat.

2. Hajujen poistaja

Pilkottuasi valkosipulia tai sipulia, hiero sormiasi suolassa, niin pääset eroon sipuleista tarttuneista hajuista.

3. Ylikiehunut ruoka

Jos pataruokasi kuplii yli, ripottele uunin pohjalle kourallinen suolaa läikkyneen ruoan päälle. Suola ei savuta ja se kypsyy kuoreksi, joka on helpompi puhdistaa, kun uuni on viilentynyt.

4. Seinien korjaaja

Korjaa seiniesi reikiä lisäämällä saman verran suolaa, maissitärkkelystä ja vettä ja tee siitä paksu tahna. Levitä vaikkapa nauloista tulleiden reikien ylle, anna kuivua ja viimeistele maalilla.

5. Lumen poistaja

Talven tullen kiusana voivat olla liukkaat, jään peittämät jalkakäytävät, joista voi päästä nopeasti eroon ripottelemalla suolaa päälle.

6. Kahvikuppien puhdistaja

Jos kuppeihin on jäänyt tahroja kahvista, puhdista kupit suolalla ja lisäämällä vähän tiskisaippuaa.

7. Kirkkaammat värit pyykkeihin

Lisää kupillinen suolaa, kun peset kirkkaan värisiä vaatteita. Se luonnostaan tehostaa värejä ja saa niistä eloisat jälleen.

8. Ruosteen hävittäjä

Käy käsiksi homeeseen ja ruosteeseen suolan ja sitruunamehun yhdistelmällä, jossa on kumpaakin ainesosaa saman verran.

9. Jaloille helpotusta

Jos jalkasi ovat väsyneet pitkän päivän jälkeen, anna niille virkistävä jalkahieronta. Sekoita suolaan muutama tippa eteeristä laventeliöljyä ja käytä sitä samalla, kun hellästi hierot jalkojasi. Suola auttaa lievittämään kipeitä lihaksia ja se myös kuorii ihoa.

10. Kukista huurteiset ikkunat

Jos ikkunoihin pakkasen myötä tulee huurretta ja haluat siitä eroon, pyyhi ikkunoiden sisäpuolet yhdistelmällä, jossa on yksi ruokalusikallinen suolaa ja yksi kupillinen vettä.

Katso lisää erikoisia käyttövinkkejä suolalle Popsugarin sivuilta.