Näillä vinkeillä saat hiusväritahrat katoamaan kasvoiltasi ja iholtasi.

Hiusten värjääminen kotona on näppärää, nopeaa ja halpaa, mutta siinä on yksi haittapuoli: hiuksia värjätessä myös kasvot ja iho saattavat saada osansa väristä ja ne tahriintuvat. Väritahrat saa onneksi pois, mutta hyvät neuvot voivat olla tarpeen, ettei tahroja poistaessa saa aikaiseksi vain pahempaa jälkeä.

Ennen kuin tartut väripakettiin ja laitat väriainetta hiuksiisi, kannattaa tehdä ennakkovalmisteluja, jotka voivat ylipäänsä estää väritahrojen jämähtämistä ihoon. Cosmopolitanin mukaan kannattaa laittaa ohut kerros vaseliinia tai hellävaraista öljyä, kuten oliivi- tai kookosöljyä, hiusrajaan ja korville, jotta syntyy suojakerros ihon ja hiusvärin välille.

Jos et halua laittaa vaseliinia iholle, on toinen tapa värjätä hiukset niiden pesua seuraavana päivänä, kun hiukset eivät ole enää puhtaat. Luonnostaan rasvainen päänahka tuo suojakerroksen hiusrajan tahroja ajatellen – ei suurta suojaa, mutta se kuitenkin hieman auttaa.

Jos taas tahroja pääsee syntymään, on alla kolmen hiusvärien asiantuntijan neuvot, miten ne saa pois.

Kokeile kuorintaa

Kasvoille ei suositella rakeisia kuorinta-aineita, mutta hiusväritahrojen kohdalla sitä voi kokeilla.

”Jos mikään muu ei onnistu, hiero hellää kuorinta-ainetta tahroille, jotta ne irtoavat”, muun muassa Linda Evangelistan ja Priyanka Chopran hiusten parissa työskentelevä värjäyksen ammattilainen Sharon Dorram kertoi Cosmopolitanille.

Kuorintaa ei saa kuitenkaan tehdä liian kovakouraisesti.

”Jos kuorit liikaa, se ärsyttää ihoa”, Dorram sanoi.

Ota meikinpoistoaine avuksi

Netistä löytyy monenlaisia vinkkejä hiusväritahrojen poistamiseksi. Kasvoille ei kuitenkaan missään nimessä saisi laittaa esimerkiksi kynsilakanpoistoainetta tai puhdistusalkoholia (rubbing alcohol), sillä Dorramin mukaan ne ovat todella ankaria iholle, mikä voi johtaa punoitukseen, ihottumaan ja yleiseen ihoärsytykseen.

Sen sijaan kannattaa kokeilla meikinpoistoainetta, joka on tarkoitettu vedenkestävälle meikille. Tämä tuote on tarkoitettu käytettäväksi kasvoilla ja se on hellempi iholle kuin esimerkiksi kynsilakanpoistoaine.

Jos meikinpoistoaineen hierominen tahran päällä ei auta, kokeile sen sijaan liinoja.

”Monissa meikinpoistoliinoissa on öljyjä, jotka ovat hyviä värin pilkkomiseksi ilman, että ärsyttävät ihoa”, Clairolin värijohtaja James Corbett selitti.

Hellästi hiero tahraa meikinpoistoliinalla, odota viisi minuuttia ja huuhtele.

Käytä lisää hiusväriä

Tämä voi kuulostaa kahjolta, mutta jos sinulla on jäänyt hiusväriä yli, sen hierominen tahraan voi saada sen lähtemään pois.

”Sääntö on sellainen, että väri ’poistaa’ väriä ja vesi ’asettaa’ värin”, Madison Reedin teknisen suunnittelun ja koulutuksen varapuheenjohtaja David Stanko kertoi.

”Joten kun hiusvärisi on vaikuttanut, ota hieman shampoota ja emulgoi se ympäri hiusrajaa, työntäen hieman väriä hiuksistasi iholla oleville tahroille”, hän neuvoi.

Toinen vaihtoehto on toimia kuin hiusstylisti Chris Appleton:

”Hiero hieman ylimääräistä väriä tahraan ennen kuin peset sen pois”, hän totesi.

Hiero hammastahnalla

Cosmopolitanin mukaan tämä on melko simppeli tapa: nappaa puhdas hammasharja ja ei-geelimäistä hammastahnaa ja hellästi hiero tahra pois. Toista tämä prosessi kerran päivässä, kunnes jäljet ovat kokonaan pois.

Stanko kuitenkin varoitti, että tämä on iholle hieman ilkeämpi tapa.

”Kun on kyse hammastahnan käytöstä, se todella poistaa ihokerroksen eikä vain väriä”, hän sanoi.

”Ihokerroksen mukana on vain lähtenyt väriä pois”, hän lisäsi.

Jos turvaudut tähän tapaan, muista huuhdella iho hyvin ja käytä säästeliäästi.

Lähde: Cosmopolitan