Seksi ei ole pelkästään hauskaa puuhaa.

Seksin vaikutukset elämänlaatuun ovat moninaiset; sen vaikutukset ovat sekä mentaaliset että fyysiset. Seksillä onkin siis monenlaisia positiivisia vaikutuksia elämisen ja kehon kannalta.

Fitness Magazine on listannut seksin hyviä vaikutuksia ja syitä, miksi sinun kannattaisi harrastaa enemmän seksiä, ja suomensimme ne alle.

1. Kohentunut mieliala

Seksi parantaa mielialaa ja vähentää masennusta.

2. Parempi immuunijärjestelmä

Unohda appelsiinimehut ja flunssarokotteet. Ryhdy sen sijaan petipuuhiin. Tutkimustulosten mukaan niillä, jotka harrastivat seksiä kerran tai kaksi viikossa, oli kolme kertaa enemmän immunoglobuliini a:ta elimistössään verrattuna niihin, jotka eivät harrastaneet seksiä.

3. Hehkuva iho

Unohda poskipuna ja ihoseerumit. Harrasta seksiä, jotta saat verenkiertosi pelittämään ja vereesi enemmän happea. Orgasmi myös lisää endorfiinejä ja kasvuhormoneja elimistössä, jotka voivat auttaa auringon aiheuttamien vaurioiden korjaamisessa. Skottilaisen tutkimuksen mukaan myös ihmiset, jotka harrastavat seksiä joka toinen päivä, näyttivät merkittävästi nuoremmilta (jopa 12 vuotta!) kuin muut.

4. Stressin lievitys

Skottilaiset tutkijat väittävät, että seksuaalisesti aktiivisilla ihmisillä on alhaisempi verenpaine.

5. Enemmän unta

Seksi voi auttaa nukahtamaan helpommin. Älä siis ihmettele, jos kumppanisi simahtaa heti aktin jälkeen.

6. Itsetunto

Seksi parantaa itsetuntoa. Se saa henkilön tuntemaan olonsa viehättävämmäksi, haluttavammaksi, taidokkaaksi ja varmemmaksi itsestään. Tämä vaikutus kantautuu myös muille elämän osa-alueille.

7. Vahvempi parisuhde

Seksin myötä läheisyys lisääntyy. Tutkimustulokset ovat osoittaneet, että oksitosiinin määrä elimistössä lisääntyy seksin ja suutelun myötä. Oksitosiini puolestaan vaikuttaa henkilön läheisyydenhaluun. Tämän vuoksi ihmiset haluavat usein halailla seksin jälkeen.

8. Kipujen vähentyminen

Seksi saa aikaan oksitosiinitulvan kehossa, mikä puolestaan vapauttaa endorfiinejä elimistössä. Endorfiinit saavat aikaan hyvänolontunnetta.

9. Mentaalinen kyvykkyys

Seksi lisää veren määrää aivoissa, mikä johtaa glukoosin lisääntymiseen. Aivot käyttävät puolestaan glukoosia polttoaineenaan.

Lähde: Fitness Magazine