Maapallon taistelu saastumista ja jätteiden vähentämistä vastaan etenee hitaasti ja edistysaskel kerrallaan.

San Franciscon kaupunki Yhdysvalloissa on kieltämässä muovista tehtyjen vesipullojen myymisen. Seuraavien neljän vuoden aikana tilavuudeltaan 0,6 litraa tai vähemmän olevien muovipullojen myynti tullaan poistamaan vaiheittain käytöstä julkisilla paikoilla. Poikkeusluvat lakia koskien ovat sallittuja, jos riittäviä ja vaihtoehtoisia vedenlähteitä ei ole saatavilla.

Muovipulloja vastustava trendi on leviämässä ympäri maailman, sillä jättämällä muovipullot kauppaan voidaan vähentää valtava määrä jätettä, jota miljardin dollarin muovipullobisnes jatkuvasti tuottaa.

San Franciscon kaupungin muovipullolaki ei ole yhtä tiukka, kuin Yhdysvaltain 14 kansallispuistossa ja lukuisissa yliopistoissa voimassa oleva, täysin muovipullot kieltävä laki.

Lakia rikkovia voidaan rankaista jopa 1000 dollarin eli noin 929 euron sakolla.

San Francisco pyrkii olemaan tuottamatta yhtään jätettä kaatopaikoilleen vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä se pystyy kierrättämään ja kompostoimaan tai muuten hyödyntämään tuottamansa jätteen 80 prosenttisesti. Kaupunki on jo aiemmin kieltänyt muovipussit ja vaahtomuovista tehdyt pakkaukset.

Lähde: Global Flare