Rahan säästäminen voi tuntua työläältä ja haastavalta, mutta siitä voi tehdä myös helppoa rahahaasteen avulla.

Jos olet tutustunut erilaisiin tapoihin säästää rahaa, olet luultavasti kuullut 52 viikon haasteesta. Sen tarkoituksena on hiljalleen pitkin vuotta saada sääästettyä 1 378 euroa.

Haaste toimii niin, että vuoden ensimmäisen viikon aikana säästöön laitetaan yksi euro, toisella viikolla kaksi euroa, kolmannella kolme ja niin edelleen. Vuoden viimeisellä viikolla säästöön pitäisi siis laittaa 52 euroa.

Tämä on mainio ja sinänsä helppo idea, mutta se ei toimi kaikille, huomauttaa Apartment Therapy. Syy siihen on se, että haasteen loppuvaiheessa, vuoden lopulla, voi olla vaikea saada säästöön noin 50 euroa viikossa.

52 viikon haasteen idea on kuitenkin pohjimmiltaan hyvä. Apartment Therapy on jalostanut siitä toisen rahahaasteen, jonka avulla rahaa saa säästettyä vuoden aikana vaivattomammin ja enemmän: 365 päivän haaste.

Tässä haasteessa rahaa laitetaan säästöön maanantaisin euro, tiistaisin kaksi, keskiviikkoisin kolme ja niin edelleen. Näin joka viikko säästöön kertyy 28 euroa ja jos haastetta noudattaa vuoden loppuun asti, saa näin säästettyä 1 456 euroa – 78 euroa enemmän kuin viikkohaasteella.

”Tämä tarkoittaa, että säästät enemmän rahaa ja se tuntuu enemmän toteutettavissa olevalta viikosta toiseen”, Apartment Therapyn sivuilla todetaan.

Kun päivässä laittaa säästöön korkeintaan 7 euroa, ei se välttämättä tunnu niin pahalta. Haastetta voi tietysti mukailla itselleen sopivammaksi ja laittaa esimerkiksi joka viikko säästöön 28 euroa sen sijaan, että laittaisi päivittäin jokusen euron jemmaan.

Miten sinulla on tapana säästää rahaa? Kerro vinkkisi kommenteissa!

Lähde: indy100, Apartment Therapy

Kommentit

Kommenttia