Se ei ole tietysti kaikille mahdollista, että jos syö vain vegaaniruokavalion mukaista ruokaa, joskus voisi syödä vähän myös lihaa.

Jos se olisi sinulle mahdollista ja raskaaksi tulo ei ole onnistunut, kannattaisi lihaa syödä edes vähän. Lisääntymisbiologi, Grace Dugdale, on nimittäin varoittanut, että vegaaniruokavalio voi vaikeuttaa naisten raskaaksi tuloa.

Dugdalen mukaan runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja palkokasveja sisältävä ruokavalio on toki terveellistä, mutta lihan ja kalan täydellinen jättäminen pois voi aiheuttaa ongelmia raskaaksi haluaville naisille. Hänen mukaansa vegaanista ruokavaliota noudattavilla naisilla on usein liian vähän sellaisia tärkeitä ravintoaineita, joita tarvitaan vauvan kehitykseen.

Monia ruokavalion puutteita voidaan korjata käyttämällä lisäravinteita, mutta lihan lisääminen ruokavalioon voisi korjata puutoksen helpommin.

Joidenkin tutkimusten mukaan vegaaninen ruokavalio voi kuitenkin jopa parantaa mahdollisuuksia tulla raskaaksi, koska se on usein kevyttä ravintoa sisältävä vaihtoehto ja sitä noudattavan paino pysyy kurissa. Ylipaino on myös yksi merkittävä syy miksi raskaaksi tulo ei onnistu.

Lähde: Metro