Raskaus verottaa odottavaa äitiä monella tapaa raskauspahoinvoinnista selkäkipuihin ja lisäksi raskauden aikana energiankulutus on runsasta.

Naiset käyttävät raskauden aikana lähes yhtä paljon energiaa kuin kestävyysurheilija, selviää uudesta tutkimuksesta. Metron mukaan tutkijat selvittivät, että kestävyysurheilijoiden energiankulutuksen maksimi on vain hieman korkeampi kuin naisten aineenvaihdunnan taso raskauden aikana.

Tutkimuksessa havaittiin, että ihmisten kestävyydellä on yläraja, joka on 2,5 kertaisesti kehon lepoaineenvaihdunnan taso, mikä on noin 4 000 kulutettua kilokaloria päivässä keskiverto ihmiselle. Tämän pisteen jälkeen ihmiskeho ei pysty sulattamaan, omaksumaan ja prosessoimaan tarpeeksi kaloreita pitkällä aikavälillä.

Tämän valossa raskaana olevat naiset ovatkin melkoisia kestävyyseksperttejä. Metron mukaan raskauden aikana naisen energiankäyttö on huipussaan 2,2 kertaisesti lepoaineenvaihdunnan taso, mikä on melko lähellä tutkimuksessa havaittua kestävyyden ylärajaa.

Kestävyyden ylärajan selvittämiseksi tutkittiin juoksijoita, jotka osallistuivat Race Across Americaan. He juoksivat lähes 5 000 kilometriä (3 080 mailia) Kalifornian ja Washingtonin välillä 140 päivän aikana, mikä Metron mukaan on kuin kuusi maratonia viikossa.

Ennen kisaan osallistumista tutkijat mittasivat juoksijoiden lepoaineenvaihdunnan tason ja jatkoivat sen mittaamista läpi kisan. Kun kisa eteni, oli tutkimukseen osallistuneiden juoksijoiden vaikeampi polttaa kaloreita.

”Voit tehdä todella intensiivisiä asioita parin päivän ajan, mutta jos haluat kestää pidempään, täytyy sinun hieman höllätä”, tutkimusta kirjoittamssa ollut tohtori Herman Pontzer Duke University -yliopistosta kommentoi.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Metro