Raskaana oleva nainen, varo matkustamista näihin maihin – zikavirustartunta vaarana

Zikavirustartunta raskauden aikana voi vaikuttaa sikiön kehitykseen.

Etenkin Latinalaisessa Amerikassa jylläävän zikaviruksen takia raskaana olevia naisia on varoitettu olemaan matkustamasta tai olemaan varuillaan matkustaessa maihin, joissa virustartuntoja on tullut esiin.

Good Housekeepingin mukaan maiden joukossa ovat muun muassa Brasilia, Guatemala, Kolumbia, Meksiko, Puerto Rico, Venezuela sekä Kaakkois-Aasiassa sijaitsevat Thaimaa ja Filippiinit.

Sikiöiden kehityshäiriöihin vahvasti liitetty zikavirus tarttuu hyttysenpistojen välityksellä. Good Housekeepingin mukaan tuoreet raportit Brasiliasta kertovat viruksen olevan syy kehityshäiriöihin vauvoilla, minkä takia vauvoilla on ilmennyt mikrokefaliaa, pienipäisyyttä.

Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan viime lokakuusta alkaen Brasiliassa on todettu yli 3 500 synnynnäistä mikrokefalia-tapausta, mikä on yli 20 kertaa enemmän kuin viime vuosien aikana keskimäärin.

THL:n mukaan viruksen aiheuttama tauti on usein oireeton tai lieväoireinen. Tartuntaa voi koettaa ehkäistä suojautumalla hyvin hyttysenpistoilta peittävällä vaatetuksella, karkotteilla ja verkoilla ja erityisesti raskaana olevia kehotetaan suojautumaan hyvin.

Lähde: Good Housekeeping, THL


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.