Seksuaaliterapeutin mukaan musiikki voi nostattaa omia sekä kumppanin seksihaluja.

Lähes puolet suomalaisista kuuntelee musiikkia seksin aikana vähintään silloin tällöin, selviää Kaalimato.comin teettämästä tutkimuksesta. Vastaajista 42 prosenttia kertoi kuuntelevansa musiikkia silloin tällöin ja neljä prosenttia sanoi kuuntelevansa musiikkia seksin aikana useimmiten.

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan musiikin avulla voi helposti luoda tunnelmaa seksihetkeen ja se voi toimia jopa kiihottavana tekijänä.

“On kuitenkin yksilöllistä, millä tavalla ja millainen musiikki kenelläkin toimii, vai toimiiko ollenkaan. Lisäksi musiikkiin liitetään herkästi muistoja, joten musiikki voi tehdä intiimistä hetkestä ikimuistoisen”, hän kertoo.

Tutkimuksessa kysyttiin, minkälainen musiikki kiihottaa tai lisää suomalaisten seksihaluja. Tuloksista paljastui, että erityisesti pop (13 %), klassinen (11 %) ja rock (10 %) ovat suomalaisten mielestä seksikästä, kun taas jaetulle neljännelle sijalle kapusivat seitsemällä prosentilla heavy metal, r&b, jazz sekä iskelmä.

Musiikki voi tehdä seksistä parempaa

Musiikin kuuntelulla voi olla positiivisia vaikutuksia rakasteluhetkeen. Lavikainen kertoo, että musiikki voi nostattaa omia ja kumppanin seksihaluja ja musiikilla voi tuoda halutunlaista tunnelmaa seksihetkeen.

Musiikki voi myös tahdittaa seksiä ja auttaa pitämään rytmiä, kun taas joillakin musiikki voi auttaa olemaan paremmin läsnä hetkessä. Laittamalla musiikin soimaan seksin ajaksi, voit myös huoletta pitää itse ääntä.

Kaalimadon tutkimuksessa suomalaiset pääsivät myös itse kertomaan, mitä artistia, yhtyettä tai biisiä he kuuntelevat useimmin seksin aikana tai virittäytyessä seksitunnelmiin. Alla poimintoja suomalaisten makuuhuonesuosikeista:

“Rammstein”
– Nainen, 31, Kanta-Häme

“Madonna”
– Nainen, 44, Lappi

“Mozart”
– Mies, 57, Uusimaa

“Bob Marley”
– Nainen, 48, Varsinais-Suomi

“Sanni, Robin, Yö”
– Nainen, 51, Uusimaa

“Lauri Tähkä”
– Mies, 24, Uusimaa

“Type O Negative”
– Nainen, 44, Satakunta

“Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna”
– Nainen, 20, Ahvenanmaa

“AC/DC”
– Mies, 52, Varsinais-Suomi

“Jazz-versioita erilaisista kappaleista”
– Nainen, 29, Uusimaa

“Ravel – Bolero, Carmina Burana – O Fortuna, Iron Maiden – The Trooper”
– Nainen, 45, Uusimaa

“ZZ Top, Hurriganes, Beatles, Honey B T-Bones, Ronski Gans, Scorpions, Juice ym.”
– Mies, 57, Uusimaa

“Love rock songs -listaa”
– Nainen, 31, Pohjois-Savo

“Ty Dolla Sign, Bones”
– Nainen, 23, Pirkanmaa

Musiikkivalinnoissa omilla mieltymyksillä on väliä, mutta jos et keksi, mitä laittaisit soimaan seksin taustalle, voi seksin harrastamista silmällä pitäen koottu 152 biisin lista auttaa. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen vastasi tuhat iältään 18-70-vuotiasta suomalaista. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin M3 Paneelissa huhti-toukokuussa 2020 ja lähtöotos on kansallisesti edustava.