Pyykkiä voi pestä välillä käsin, ja myös kuivapesu onnistuu kotona – Silloin säästät vaatetta ja luontoa

Kun pyykkiä on niin vähän, että pesukone ei tule täyteen, voisi olla parempi vaihtoehto pestä ne käsin. Käsinpesu on kannattavaa myös monella muulla tavalla.

Vaatteiden käsin peseminen ei tietysti ole mitään rakettitiedettä, mutta siihen liittyy silti muutama niksi, joita esitellään The Goodtrade -sivustolla. Siellä kerrotaan myös monta hyötyä, jos vaatteita pestään käsin. Käsin pestyt vaatteet ensinnäkin kestävät pitempään, mutta se on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Kun vielä peset vaatteet mahdollisimman kylmällä vedellä sekä ympäristöystävällisellä pesuaineella, on käsin pesu kunnon ekoteko. Myös kuivapesu onnistuu kotona, jonka voit tehdä monella eri tavalla.

Näin vaatteet kannattaa pestä käsin

Lue ensin vaatteessa oleva pesuohje läpi, vaikka suurimman osan vaatteista voi pestä käsin. Käsittele sen jälkeen mahdolliset tahrat tahranpoistoaineella. Sen jälkeen täytä pesusanko tai vaikka pesuallas mahdollisimman kylmällä vedellä. Lisää pesuaine ja vaatteet. Hankaa vaatteiden kankaita varovasti. Liota ja huuhtele. Purista vaatteet sen jälkeen kuiviksi. Ei kannata vääntää niitä kuivaksi, jotta vaatteet eivät veny tai kangas vahingoitu. Tämän jälkeen voit laittaa vaatteet kuivumaan. Ei tässä tainnut olla mitään yllättäviä vaiheita, joten tämän osaa jokainen tehdä.

Myös kuivapesu onnistuu kotona

Kuivapesussa voidaan käyttää todella myrkyllisiä kemikaaleja, mutta sen voi tehdä myös kotona paljon ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kuivapesu tarkoittaa sitä, että vaatteita ei pestä vedessä, jossa on pesuainetta. Se on paljon helpompaa kuin miltä se kuulostaa. Siihen tarvitaan vain kotitekoista suihketta, vaateharjaa sekä höyrytyslaitetta.

Jos sinulla on kotona höyrytyslaite, ripusta vaatteesi henkariin, ja höyrytä ne. Se tappaa bakteereja ja poistaa hajuja sekä ryppyjä. Käytä tislattua vettä, jos haluat parhaan tuloksen. Huuhtele laitteen vesisäiliö etikalla jokaisen höyrystämisen jälkeen, jotta se pysyy mahdollisimman puhtaana. Tällä tavalla voidaan pestä myös esimerkiksi sohvatyynyjä ja suuria peittoja.

Kotitekoinen suihke on toinen vaihtoehto, jos sinulla ei ole kotona höyrytyslaitetta, mutta sinulta löytyy kuivuri. Tähän suihkeeseen voi laittaa esimerkiksi vodkaa, jos vaatteista haluaa saada bakteerit tapettua. Suihkeeseen tulee myös pyykinpesuainetta sekä vettä. Tämä seos laitetaan spraypulloon. Ruiskuta sitä ensin kevyesti tahroihin ja sen jälkeen koko vaatteeseen. Laita vaate kuivausrumpuun sellaiseen ohjelmaan, jossa ei ole kovin korkea lämpötila ja se on noin 15 minuutin ohjelma tai sen ajan, kunnes vaate ei ole enää kostea. Jos vaatteessa oleva kangas on herkkä, laita vaate tyynyliinan sisässä kuivuriin.

Lähde: The Goodtrade


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.