Puolet eronneista katuu avioeroaan – osa palaa lopulta takaisin yhteen

Monet eronneet olivat myöhemmin huomanneet ikävöivänsä tai vielä rakastavansa ex-kumppaniaan.

Avieropäätöksen tekeminen ei ole helppoa, vaikka monella olisikin hyvät syyt erota. Tästä huolimatta tutkimuksen mukaan puolet eronneista katuu päätöstään.

Daily Mailin mukaan tutkijoille selvisi, että 54 prosenttia kyseenalaisti, oliko tehnyt oikean ratkaisun erotessaan. Monet osallistujat ovat huomanneet ikävöivänsä tai vielä rakastavansa ex-kumppaniaan.

Osalle katumus on ollut niin vahva, että 42 prosenttilla on ollut hetkiä, jolloin he ovat harkinneet toisen mahdollisuuden antamista suhteelle ja monet ovat oikeasti yrittäneet uudelleen. 21 prosenttia heistä on edelleen yhdessä, Daily Mail kertoo.

Lähes puolet toisen mahdollisuuden liitolleen antaneista ovat sanoneet olevansa onnellisempia tai vahvempia kuin he olivat ennen avioeroa. Tulokset on saatu kyselystä, johon vastasi 2 000 brittiläistä miestä ja naista, jotka olivat joko käyneet läpi avioeron tai päättäneet yli viisi vuotta kestäneen parisuhteen.

Daily Mailin mukaan yksi viidestä oli alkanut katua avioeroa välittömästi ja toiset 19 prosenttia alkoivat epäröidä viikon sisällä. Yli yksi kymmenestä taas sanoi, että vei vuoden tai kauemmin ennen kuin avioero alkoi kaduttaa.

56 prosenttia vastaajista uskoi eron auttaneen heitä ymmärtämään, kuinka paljon he arvostivat avioliittoaan. 46 prosenttia taas sanoi, että ero sai heidät arvostamaan kumppaniaan enemmän kuin ennen.

Lähde: Daily Mail


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.