Asiantuntija kehottaa välttämään suihkussa pissaamista, sillä kehosi voi kärsiä siitä.

Suihkussa käyminen on yllättävän yksilöllistä hommaa. Osa meistä tykkää mennä suihkuun heti herättyään, kun taas osa meistä peseytyy mieluummin illalla ennen nukkumaanmenoa. Myös siitä väitellään kovasti, mitä ruumiinosia tulisi pestä ja kuinka usein, ja millaisia suihkugeelejä ja saippuoita suihkussa tulisi käyttää.

On kuitenkin yksi asia, mitä lääkäri yksiselitteisesti suosittaa välttämää. Kyseessä on suihkussa pissaaminen. Tämä on asia, mitä osa harrastaa ja osa puolestaan ei – tai ei ainakaan myönnä harrastavansa.
Suihkussa pissaamista on myös puolusteltu, sillä sen sanotaan vähentävän vedenkulutusta, kun vessaa ei tarvitse erikseen vetää.

Asiantuntijat kuitenkin sanovat, että suihkussa pissaamisella voi olla yllättävä haittavaikutus. Aivosi nimittäin voivat alkaa yhdistää juoksevan veden ääneen pissaamiseen. Kun siis kuulet juoksevan veden äänen, vaikka et olisikaan vessassa, saattaa ääni aktivoida aivoissasi tarpeen pissata. Aivosi saattavat myös yhdistää veden tunnun pissaamiseen.

Jos siis peset käsiäsi, tiskaat tai upotat kätesi tai jalkasi veteen, saattavat aivosi viestittää virtsarakollesi, että nyt on aika pissata. Pahimmillaan tämä saattaa jopa johtaa pidätyskyvyn heikkenemiseen ja virtsankarkailuun.

Mieti siis uudestaan, ennen kuin pissaat suihkussa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Armin Rimoldi, Pexels