Suomalaiset ovat jääkiekkokansaa ja nyt lajin ystäville on hyviä uutisia tiedossa.

Yle alkaa näyttää kanavillaan NHL-otteluita, joista ensimmäinen nähdään sunnuntaina 30. tammikuuta kello 20 alkaen Yle TV2:ssa sekä Yle Areenassa. Tarunhohtoinen taalaliiga tekee näin paluun vapaasti katsottavissa oleville kanaville.

Yle näyttää 25 NHL-ottelua sekä kauden huipentavat Stanley Cup -finaaliottelut kausina 2021-22 sekä 2022-23. Alkuvuodesta esitettävät huippuottelut ovat jo tiedossa.

Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat New York Rangers ja tällä kaudella NHL-taipaleensa aloittanut uusi joukkue Seattle Kraken. Molemmissa joukkueissa on suomalaisväriä: Kaapo Kakko on mukana newyorkilaisten riveissä ja Joonas Donskoi on osa seattlelaisten joukkuetta.

”Suomalaiset menestyvät maailman kovimmassa liigassa paremmin kuin koskaan. Kun NHL-pelaajat eivät päässeet olympiakisoihin, tarjoamme kaikille mahdollisuuden nähdä suomalaistähtien suorituksia. Otteluvalintojen lisäksi suomalaisnäkökulma näkyy vahvasti sisällöissä”, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kertoo.

Ensimmäisen lähetyksen asiantuntijoina nähdään Ismo Lehkonen ja Kimmo Kuhta ja studioisäntänä on Urheilustudiosta tuttu Sami Laine. Ottelun selostaa aiemmin Ylelle Suomen maajoukkueiden otteluita selostanut ja radion Jääkiekkokierrokselta tuttu Simo Leinonen.

Suomalaiset huippupelaajat tähdittävät otteluita

Seuraava ottelu on vuorossa sunnuntaina 27. helmikuuta kello 20, jolloin Carolina Hurricanes ja Edmonton Oilers iskevät yhteen. Oman divisioonansa kärjessä kirjoitushetkellä olevassa Carolinassa on mukana neljä suomalaista, hyökkääjät Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi sekä maalivahti Antti Raanta, kun taas Edmontonin riveissä ovat hyökkääjä Jesse Puljujärvi sekä maalivahti Mikko Koskinen.

Maaliskuussa NHL-herkkua on tarjolla peräti kahden ottelun verran. Yle näyttää lauantaina 12. maaliskuuta ensin kello 19:30 Nashville Predatorsin ja St. Louis Bluesin välisen ottelun, jonka jälkeen Carolina saa uudelleen ruutuaikaa kohdatessaan Philadelphia Flyersin kello 22 alkavassa ottelussa.

Näissäkin otteluissa on mukana suomalaisväriä, kun ensimmäisessä otteluparissa ovat mukana Nashvillen joukkueessa pelaavat Mikael Granlund, Eeli Tolvanen sekä Juuse Saros ja St. Louisin Niko Mikkola sekä Ville Husso. Toisessa ottelussa Carolinan suomalaiset saavat vastaansa Philadelphiassa pelaavan Rasmus Ristolaisen.

Ylen mukaan huhtikuun ottelut julkaistaan myöhemmin. Myös niissä painotetaan eri suomalaispelaajien otteluita sekä suomalaisyleisölle osuvaa parasta katseluaikaa eli Suomen aikaa klo 19-23.

NHL:ssä on yhteensä 32 joukkuetta, jotka on jaettu neljään divisioonaan. Sarjataulukon, pistepörssit, tulokset sekä muut ottelut löydät muun muassa taalaliigan omilta sivuilta.