Moni varmasti ehti jo otsikon luettuaan päivittelemään, että kuka nyt sukat jalassa nukkuu.

Se on kuitenkin totta, että osa meistä nukkuu sukat jalassa eikä se ole mikään huono idea. Hauskalta se toki vaikuttaa, mutta luehan tästä alta miksi sitä tekevät todella fiksut ihmiset.

Kehon sisäistä lämpötilaa säädellään erityisesti käsien ja jalkojen kautta. Kun keho pysyy lämpimänä esimerkiksi sukkien avulla, verenkierto vilkastuu, jolloin olo tuntuu viileämmältä eikä kuumemmalta, kuten voisi luulla. Kun ei ole kuuma, on helpompaa nukkua. Tässä alla on vielä kaikki kahdeksan hyvää syytä pitää sukat jalassa, kun nukkuu.

1. Ehkäisee Raynaud’n tautia

Raynaudin tauti on harvinainen tauti. Se vaikuttaa verisoluihin ja vähentää kylmyyden sietoa. Kun käyttää sukkia myös öisin nukkuessa, keho pystyy säätelemään itseään ja ehkäisemään tätä sairautta.

2. Ehkäisee yskää

Tässä on hyvä vinkki: kun olet flunssassa, laita Vicks-voidetta jalkoihin ja sukat päälle, jotta sängystä ei tule tahmainen. Sukkien käyttö öisin ehkäisee myös yskää.

3. Hoitaa halkeilevia jalkoja

Kun käyttää sukkia öisin, se ehkäisee jalkojen kuivumista ja kantapäiden halkeilemista. Jalat ja kantapäät voi myös rasvata illalla ja sukat pitävät rasvan pois sängystä.

4. Estää yöhikoilua ja kuumia aaltoja

Kuten ylempänä jo mainittiin, sukkien jalassa pitäminen auttaa säätelemään paremmin kehon lämpötilaa. Niiden avulla kehon lämpötila pysyy vakaana eikä tule helposti kuuma ja se voi estää myös kuumien aaltojen ilmenemistä.

5. Auttaa kuumeeseen

Jos sinulla on korkea kuume, sukkien liottaminen omenaviinietikassa ennen niiden laittamista yöksi jalkaan parantaa immuunijärjestelmääsi ja auttaa sinua toipumaan kuumeesta.

6. Pitää jalat lämpimänä

Jos jalkasi tuntuvat helposti kylmiltä, sukat lämmittävät niitä ihanasti myös yöaikaan.

7. Parantaa mielenterveyttä

Eräässä aasialaisessa tutkimuksessa todettiin, että ihmiset, jotka käyttävät unisukkia, nukahtavat nopeammin kuin muut, jotka eivät käytä sukkia. Lisäksi ihmiset, jotka käyttävät sukkia myös öisin, nukkuvat pitemmät yöunet ja voivat siten mieleltäänkin paremmin. Tässä tutkimuksessa käytettiin juuri yökäyttöä varten tehtyjä sukkia.

8. Parantaa seksielämää

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että kahdeksan kymmenestä pariskunnasta, jotka käyttivät sukkia sänkyyn mennessään, saivat orgasmin, mutta vain 50 prosentilla pariskunnista, jotka eivät käyttäneet sukkia, oli sama kokemus.

Lähde: Stay at Home Mum