Persoonallisuus vaikuttaa seksihaluihin – lue miten

Liiallinen stressi ja alkoholinkäyttö eivät ole ainoita asioita, jotka voivat saada seksihalut muuttumaan.

Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tietyt persoonallisuuden piirtet ovat kytköksissä huonompiin seksuaalisiin toimintoihin. Tutkijat pohjustavat päätelmänsä 50 naisen avulla tehdyn tutkimuksen tuloksiin.

Tutkimukseen osallistuneet naiset olivat kaikki hakeneet apua seksuaalisiin toimintahäiriöihin ja tutkijat selvittivät, miten heidän seksielämänsä, luonteenpiirteensä ja selviytymismekanismit liittyivät toisiinsa.

Tutkimuksessa selvisi, että ulospäin suuntautuneilla ja energisilla sekä kokemuksille avoimilla naisilla oli paremmat seksuaaliset toiminnot kuin naisilla, jotka olivat sisäänpäin kääntyneitä, introvertteja, tai vähemmän avoimia uusille kokemuksille.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että introverttien seksielämät olisivat tuhoon tuomitut. Tutkijat saivat selville myös, että seksuaalisten toimintahäiriöiden käsitteleminen positiivisten selviytymismekanismien avulla, kuten henkisellä tuella (esimerkiksi puhumalla terapeutille tai ystäville), oli yhteydessä parempiin orgasmeihin ja seksuaaliseen tyytyväisyyteen.

Jos seksihalut ovat siis olleet hukassa ja olet yleensä enemmän introvertti tai et niin kokeuilunhaluinen, kannattaa koettaa silloin puhua asioista seksiterapeutin tai oman kumppanin tai läheisen ystävän kanssa. Persoonallisuuttaan on vaikea muuttaa, mutta seksielämälle voi aina tehdä jotain sen parantamiseksi.

Lähde: Woman’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.