Jos parrakkaat miehet ovat vähemmistönä, mieltävät naiset heidät viehättävämmiksi.

Parrakkaat miehet viehättävät naisia enemmän silloin, kun parrakkaat miehet eivät ole kovin yleisiä ja myös siloposket viehättävät enemmän silloin, kun heitä on harvassa. Näin väittää Biology Letters -lehdessä julkaistu tutkimus.

Australiassa sijaitsevan yliopiston tutkijat selvittivät asian pyytämällä yli 1 500 henkilöä arvioimaan miesten viehätysvoimaa valokuvista nettikyselyssä. Vastaajien joukossa oli 1 400 hetero- ja bi-naista sekä 213 heteromiestä.

Kuvissa olevia miehiä kuvattiin kausittain: siloposkisena, pienellä sängellä, kunnon sängellä sekä täyden parran kanssa. Women’s Healthin mukaan vastaajat olivat sitä mieltä, että kasvokarvoja omaat miehet olivat viehättävämpiä, kun he olivat vähemmistönä kuvattujen miesten joukossa.

Kun parrakkaat miehet olivat yleisempiä, kokivat osallistujat silloin siloposkiset miehet normaalia viehättävämmäksi. Siloposkisten miesten ollessa vähemmistönä, arvioitiin parrakkaat miehet silloinkin viehättävämmiksi.

Tutkijat väittävät tämän tarkoittavan sitä, että parrat ovat viehättävimpiä, kun ne ovat harvinaisia. Tämä voi siis osittain selittää sen, miksi esimerkiksi baarissa ollessasi paikan ainoa parrakas mies kummasti kiinnostaa sinua, mutta näin ei tapahdu, jos olet useamman parrakkaan miehen lähettyvillä.

Lähde: Women’s Health