Tämä merkki suhteessa paljastaa, että liitosta tuskin tulee pitkäikäistä.

Jos pariskunta hakeutuu pariterapiaan, on se yleensä merkki siitä, että suhteen osapuolilla on hyvin erilaiset käsitykset siitä, millainen hyvän parisuhteen tulisi olla.

Pariterapian tarkoituksena onkin tuoda pariskuntia lähemmäs toisiaan, eikä osoittaa, että toinen osapuoli on oikeassa ja toinen väärässä.

Onkin tärkeää, että osapuolet oppivat kuuntelemaan toisiaan ja parisuhde kasvaa ja muuttuu sen myötä.
On kuitenkin eräs asia, jonka tulee säilyä, muuttuipa avioliitto kuinka paljon tahansa. Pariterapeutti paljastaakin, että erään asian näkeminen muiden parisuhteissa paljastaa hänelle aina, tuleeko avioliitto kestämään vai ei.

Tämä asia on kunnioitus.

Se merkitsee monia eri asioita, mutta esimerkiksi näitä: kun toinen puhuu, toinen kuuntelee. Toisen ei tarvitse automaattisesti olla samaa mieltä, mutta erimielisyydessäkin kumpikin kunnioittaa toisen näkemystä.

Kunnioitus merkitsee suhteessa merkitsee myös joustavuutta ja sitä, että kunnioittaa toisen kokemuksia ja sitä, kuinka erilaiset kokemukset ovat muovanneet meistä erilaisia ihmisiä, joilla on erilaiset tavat nähdä maailma.

Jos puolisosi siis tekee erilaisia ratkaisuja kuin sinä, ja näkee maailman eri tavalla, on tärkeää, että osaat kunnioittaa hänen näkemyksiään, etkä yritä vaatia häntä muuttumaan.

Jos molemminpuolista kunnioitusta ei ole, ei avioliitto tule kestämään.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Your Tango