Onko vihdoin se hetki, että pääset lentämään jonnekin? Viime aikojen vallitsevan maailmantilanteen takia, edellisestä kerrasta saattaa olla aika kauan.

Et ehkä muista, että ennen lentoa ei kannata mennä syömään tai juomaan ihan mitä tahansa. Silläkin on merkitystä, mitä syöt jo päiviä ennen kuin lentopäivä koittaa. Haluat varmasti, että mahasi ja koko kehosi on hyvässä kunnossa, kun lennät. Kannattaa siksi jo hyvissä ajoin keskittyä syömään sellaista ravintoa, joka pitää immuunijärjestelmän kunnossa, jotta pysyisit terveenä ennen lentoa ja myös sen jälkeen. Mutta tässä kerrotaan nyt siitä päivästä, joka on juuri se lentopäivä.

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan näitä välipaloja ja juomia kannattaa välttää lentopäivänä

Matkustamossa on aika kuiva ilma, joten se kuivattaa kehoasi. Sen takia kannattaa välttää syömästä paljon suolaa sisältäviä ruokia, koska nekin kuivattavat. Liiallinen suola voi myös aiheuttaa päänsärkyä, ummetusta ja väsymystä, jotka nekään eivät ole mukavia oireita varsinkaan lentopäivän aikana.

Koska lentäminen voi aiheuttaa turvotusta, kannattaa välttää lentopäivän aikana juomasta hiilihapollisia juomia. Sillä tavalla saat ainakin pidettyä ylimääräiset kuplat pois mahastasi, jos saat niitä riittävästi jo lennon takia. On myös ruokia, jotka turvottavat muita enemmän. Siksi kannattaa välttää syömästä esimerkiksi näitä: sipulit, parsat, pavut, kaali, kukkakaali ja ruusukaali.

Alkoholin juominen voi aiheuttaa helposti nestehukkaa. Se vaikuttaa ilmassa ollessa kehoon eri tavalla kuin maassa. Se johtuu alhaisesta ilmanpaineesta ja veren alhaisesta happipitoisuudesta. Siksi päihdyt alkoholista todennäköisesti nopeammin ilmassa kuin maanpinnalla ollessa. Sekään ei ole mukavaa, kun joudut todennäköisesti ramppaamaan alkoholin juomisen takia lentokoneen vessassa. Samoin tekee myös kahvinjuominen. Sekin saa sinut ramppaamaan vessassa normaalia enemmän.

Jos sinulla on herkkä vatsa, vältä syömästä ennen lentoa sellaisia asioita, jotka häiritsevät helposti ruuansulatusta. Niitä ovat esimerkiksi karkit ja pikaruoka.

Lähde: Huffpost