Oli kyse minkälaisista rintaliiveistä tahansa, yksi asia on varma: niiden pitää istua hyvin ylle.

On hyvin mahdollista, että vaatekaapistasi löytyy rintaliivejä, jotka eivät ole ”iskussa” – etenkin, jos et ole koskaan selvittänyt ja mittauttanut oikeaa kokoasi tai et ole tarkistanut kokotilannetta vuosiin. Glamour listasi merkkejä siitä, että sinulla on vääränkokoiset rintaliivit.

Rintaliivisi saattavat olla väärää kokoa, jos…

… kupin yläosa ei ole täydellisen linjassa rinnan kanssa. Ihosi ja rintaliivien välissä ei pitäisi olla väliä eikä se toisaalta saa olla niin tiukka, että rinta pullottaa.

…rintaliivit kiipeävät selän puolella lapaluita kohti. Rintaliivien pitäisi mennä suoraan ympäri, ei nousta ylemmäs, mikä kertoo siitä, etteivät ne istu oikein.

…olkaimet valuvat olkapäiltäsi. Jos rintaliivisi ovat alle vuoden vanhat, ei olkainten valumista voi laittaa käytön piikkiin. Jos liivisi ovat olleet käytössä kuitenkin runsaasti, voi olla aiheellista ostaa uudet tilalle.

…käytät ensimmäisiä hakasia. Rintaliiveissä on useammat hakaset syystä, mutta jos laitat omasi jatkuvasti ensimmäiseen, kannattaa harkita suuremman ympäryksen omaavien liivien ostamista.

…tunnet kipua. Jos rintaliivisi aiheuttavat kipua, ei kaikki ole kunnossa, mutta kummallinen paine voi olla myös merkki koko-ongelmista. Jos rintaliivit tuntuvat epämukavilta esimerkiksi kuppien yhtymäkohdassa, kaaritukien kohdalta tai kainalon alta, kokeile eri kokoa.

Lähde: Glamour