Puhdas koti on ihana asia. Vielä ihanampaa on, jos kodin saa pidettyä siistinä ympäristöystävällisesti.

Monet puhdistustuotteet sisältävät ärsyttäviä ja haitallisia ainesosia, eivätkä ne välttämättä ole silti kovin tehokkaita. Näillä keinoilla pidät jokapäiväiset käyttötavarat ja kodin puhtaana ympäristöystävällisellä tavalla.

1. Jäteastia ja sitruunajääkuutiot

Lohko sitruuna pieniksi paloiksi ja tee niistä jääkutioita. Laita sitruunajääkuutiot roska-astian pohjalle. Ne tehoavat rasvaan, puhdistavat astian ja poistavat epämiellyttävää hajua. Huuhtele sulaneet jääkuutiot kylmällä vedellä pois.

2. Pesusienet ja mikro

Jokaisen käyttöpäivän jälkeen huuhtele pesusienet puhtaalla vedellä ja purista ne kuiviksi. Tämän jälkeen laita sienet kuumenemaan mikroaaltouuniin kolmeksi minuutiksi. Muista antaa sienten jäähtyä ennen kuin kosket niihin!

3. Jääkaappi ja kahvinpurut

Laita kahvinpuruja pieneen kuppiin jääkaapin ylähyllylle. Ne poistavat jääkaapista epämiellyttäviä hajuja. Vaihda kahvinpurut tuoreeseen satsiin kahden kuukauden välein.

4. Ikkunanpesu ja sanomalehdet

Ikkunat saa pestyä kätevästi ja viiruja jättämättä käyttäen apuna sanomalehden sivuja. Sekoita 5 desiä vettä, puoli desiä viinietikkaa ja desi pesuainetta. Kasta sanomalehden sivu liuokseen ja pyyhi ikkunaa pyörittävällä liikkellä. Pyyhi tämän jälkeen ikkuna ylhäältä alas ja tämän jälkeen vasemmalta oikealle, kunnes pesuliuos on haihtunut ja ikkuna kiiltää puhtauttaan.

5. Lemmikin irtokarvat ja lattialasta

Lemmikin karvat lähtevät matosta tai lattialta pyyhkimällä pintaa ikkuna- tai lattialastalla, jossa on kuminen pyyhinpinta.

Lähde: Pure Wow