Luulitko, että ihon epäpuhtauksista pääsee eroon teini-iän jälkeen? Finnit, mustapäät muut ihon epäpuhtaudet ovat valitettavasti kaikenikästen riesa.

Syynä voi olla muun muassa hormonaaliset muutokset. Onneksi on keinoja, joilla epäpuhdasta ihoa voi hoitaa.

Tässä ihotautilääkärin ja kosmetologien vinkkejä epäpuhtaan ihon hoitoon:

  1. Kuori iho säännöllisesti. Jos ihohuokoset pääsevät tukkeutumaan ihon pintakerroksen alla olevien talirauhasten tuottamasta öljystä, on seurauksena näppylöitä.
  2. Puhdista iho säännöllisesti. Puhdistuksen tarkoituksena on poistaa ilmansaasteita ja liiallinen tali meikin lisäksi.
  3. Älä päästä ihoa kuivumaan. Ihon kuivuminen aktivoi talitauhasia tuottamaan enemmän öljyä, jolloin epäpuhtaudet lisääntyvät.
  4. Valitse oikeat tuotteet. Liian voimakkaat tuotteet saattavat saada ihon epätasapainoon.
  5. Älä purista itse näppylöitä. Mustapään puristaminen voi johtaa suurempaan ihon tulehdukseen, kun rikkoutuneeseen ihoon pääsee bakteereja.
  6. Unohda vesipesu. Pelkkä vesi ei riitä epäpuhtauksien hoitoon. Vesi yksinään kuivattaa myös ihoa.
  7. Kokeile kaksoispuhdistusta. Jos käytät meikkiä, pese ensin öljymäisellä tuotteella meikit pois, jonka jälkeen voit viimeistellä ihonpuhdistuksen toisella tuotteella.
  8. Käytä viikoittain puhdistavia naamioita. Näillä saat ihohuokoset puhdistettua perusteellisemmin.
  9. Ole yhteydessä ammattilaiseen. Jos ihon tilanne on hankala ja iho on äkäisen punoittava ja tulehtunut, saattaa olla, että listan edelliset neuvot eivät ole tarpeeksi toimivia. Silloin ihotautilääkäri voi määrätä epäpuhtaaseen ihoon lääkevoiteita, yhdistelmäehkäisypillereitä, antibiootteja tai a-vitamiinin kaltaista tablettilääkitystä.

Lähde: MeNaiset