Elokuvista voi saada ideoita matkakohteita ajatellen, mutta niistä voi saada myös käteviä opetuksia matkustamista ajatellen.

Elokuvia kuvataan usein upeissa maisemissa ja paikoissa, mikä voi saada haaveilemaan matkustelusta elokuvissa nähtyihin paikkoihin. Monet myös lähtevät kiertelemään maailmalle kokeakseen ja nähdäkseen itse lempielokuvistaan tuttuja paikkoja.

Matkakohdeideoiden lisäksi elokuvista voi saada myös käteviä ja käytännöllisiä oppeja matkustelua ja omia seikkailuja ajatellen. SmarterTravel koostikin 7 elokuvista saatua opetusta matkailua ajatellen.

1. Taru sormusten herrasta: Löytääkseesi todellisen seikkailun, sinun on jätettävä kotisi mukavuudet

Rakastettu trilogia on yhtä suurta seikkailua pienille hobiteille vaaroineen ja sotineen. Jos Frodo ei olisi lähtenyt matkaan, kaikki olisi jäänyt kokematta. Vaikka kuinka koettaisit välttää matkustelusta aiheutuvaa päänvaivaa, on siinä aina haittapuolensa. Mutta vaikeat hetket ovat usein niitä, mistä syntyvät parhaimmat tarinat ja jos päätät poistua omalta mukavuusalueeltasi, löydät seikkailun, josta olet unelmoinut.

2. Rakkautta ennen aamua: Ota riskejä, puhu tuntemattomille

Ranskalainen nainen ja amerikkalainen mies kohtaavat sattumalta junassa ja sattuman kautta päätyvät tutkimaan yhdessä Wieniä tutustuen ja rakastuen. He ottava riskin ja se kannattaa. Matkustelu onkin mainio tapa tavata uusia ihmisiä, mutta toisinaan sinun pitää olla se, joka aloittaa rohkeasti keskustelun.

3. Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä: Matkustelu on tapa toipua

Eat Pray Love on inspiroinut monia lähtemään maailmalle matkustelemaan. Se on tarina matkustelun mukanaan tuomien kokemusten käyttämisestä omien haavojen parantamiseen ja uuden merkityksen löytämisestä elämälleen.

4. Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät: Kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen. Opettele improvisoimaan

Harvoin matkojen aikana mikään menee täydellisesti ja juuri, kuten olit suunnitellut. Niin sääolosuhteet, myöhässä olevat lennot kuin huono tuuri voivat muuttaa suunnitelmia ja kaikkeen ei voi olla varautunut. Tällaisina hetkinä on aika löytää sisäinen Indiana Jonesinsa ja alkaa improvisoida.

5. Titanic: Hanki matkavakuutus

Jopa uppoamaton voi upota, se on yksi Titanicin opetuksista – ja surullista, mutta totta. Unelmiesi loma voi olla suunniteltu hyvin, mutta sitten jokin pilaa kaiken. Varaudu siis myös pahimpaan ja hanki matkavakuutus.

6. Wild – Villi vaellus: Matkustelu yksin voi olla vaarallista, mutta se voi myös johtaa itsensä löytämiseen

Cheryl Strayedin muistelmiin pohjautuva elokuva kertoo hänen vaelluksestaan pitkin Pacific Crest Trail -reittiä. Nainen kärsii matkansa aikana eikä ole missään vaiheessa täysin turvassa, mutta hän jatkaa eteenpäin. Tarina Strayedin yksin vaeltamisesta ja tahdonvoimasta opettaa, kuinka vaatii vain hieman rohkeutta lähteä matkalle yksin ja saavuttaa omat tavoitteet.

7. Ihmemaa Oz: Kun olet hukassa, kiltteys muita kohtaan auttaa pitkälle

Toisinaan uuden paikan nähtävyyksiä omaksuessa saattaa vain joutua hukkaan. On helppoa olla silloin peloissaan, etenkin jos ei ole saatavilla Google Mapsia tai paperisen kartan lukeminen ei luonnistu. Silloin kannattaa muistaa se pieni tyttö Kansasista, joka päätyi outoon paikkaan. Dorothy ei pelännyt kysyä apua ja ohjeita ja hän teki sen kiltillä ja suloisella tavalla, mikä voi olla syy siihen, että hän ystävystyi monien Ozin asukkaiden kanssa ja löysi tiensä kotiin.

Mitkä elokuvat ovat inspiroineet sinua matkustelemaan? Kerro se kommenteissa!

Lähde: SmarterTravel