Etätöiden tekeminen on ollut monille pariskunnille varsin opettavaista ja silmät avaavaa aikaa, kun näkee minkälainen kumppanin työminä on.

Etätyöt ovat tulleet tutuksi monille ihmisille ympäri maailman tämän vuoden aikana. Kotoa käsin työskentelyssä voi olla omat haasteensa, etenkin jos koko perhe on kotona tai omistaa lemmikkejä, mutta se voi olla myös erittäin opettavaista aikaa – erityisesti pariskunnille.

Etätöiden tekemisen myötä pariskunnat ovat päässeet tutustumaan kumppaniensa työminään ja nähneet kenties jopa täysin uuden puolen rakkaastaan. Nämä havainnot ovat saaneet ihmiset kertomaan Twitterissä, mitä he ovat oppineet kumppaneistaan, kun he tekevät töitä kotona.

HuffPost keräsi Twitteristä parhaimpia sekä hauskimpia poimintoja pariskuntien opettavaisesta etätyöajasta, ja suomensimme niistä osan alle.

”Asioita, joita olen oppinut miehestäni lockdownin aikana: hänellä on viikoittainen konferenssipuhel maanantaisin kello 07:30. Kysyin, ’kuka paskiainen sen sopi?’ Hän sanoi ’Minä.'”

”Tänä iltana opin, että puolisollani on jatkuvasti täysin tyhjä saapuneet-kansio, koska hän tekee juttuja, kuten ’arkistoi’ ja ’poista’ ja voisinko sanoa, että mitähän vittua.”

”Asioita, joita olen oppinut miehestäni karanteenin aikana: hän väittää ’vihaavansa’ realityroskaa, mutta kunhan alan katsoa ohjelmaa, kun hän ei kiinnitä huomiota, on hän huutamassa televisiolle 15 minuutissa”

”En tiennyt tätä kumppanistani ja opin sen nyt, kun hän tekee etätöitä kotona kanssani… hän tykkää puhua tietokoneelleen.
’Mitä? Miksi näin tapahtuu?’
’Ei, lopeta’
’Mihin se juttu meni?’
’Miksi tämä ei toimi?'”

”Pahin puoli etätöiden teossa kotona on se, että vaimoni kuulee kaiken työjargonin, jota käytän. Sanoin jollekin, että olisin ’out of pocket this afternoon.’ (sanonta tarkoittaa, ettei ole tavoitettavissa) Hän kysyi minulta, mitä se tarkoittaa ja kerroin hänelle, ettei minulla ole aavistustakaan.”

”Kaikkien kumppanit tekevät töitä kotoa käsin ja oppivat niin paljon heistä, mutta joka tapauksessa sain juuri tietää, että kumppanini laittaa kaksi välilyöntiä pisteen jälkeen.”

”Yksi juttu, jonka opin kumppanistani näinä karanteeniaikoina: hän syö viimeisen pizzapalan reunasta kärkeen. Toistan: hän syö viimeisen pizzapalan reunasta kärkeen.”

”Mieheni on tehnyt töitä kotoa kuusi viikkoa. Olen oppinut, että hän käytännössä saa palkkaa kokouksissa olemisesta. Hän puhuu kokouksissa, tapaa muita ihmisiä edelliseen kokoukseen liittyen ja hänellä on kokouksia, joissa suunnitellaan seuraavaa kokousta.”

”Opin tänään, että tyttöystäväni luuli John Lennonin ja John Legendin olevan sama ihminen.”

”Hauska puoli karanteenissa on se, että kuulet kumppanisi työmuodosa ensimmäistä kertaa. Tyyliin olen naimisissa ’palataanpa takaisin’ tyypin kanssa – kuka olisi arvannut?”

”Asioita, joita olen oppinut kumppanistani etätöiden aikana:
1. Hänen ei pitäisi syödä maitotuotteita enää
2. Hän kirjoittaa koneella äänekkäämmin kuin olen koskaan aiemmin kuullut kenenkään kirjoittavan
3. Todellakin pilailisin hänen kustannuksellaan työkavereille, jos hän olisi työkaverini”

”Opin tänään, että mieheni syö vohvelinsa kuin söisi tacoja.”

”Sain juuri tietää, että miehelläni on tyyliin 20 000 lukematonta työsähköpostia ja nyt haluan mennä nurkkaan itkemään. Tämä ahdistaa minua. Miten hän tekee tuon?”

”Mitä olen oppinut miehestäni karanteenin alettua:
– Hän ei ollut nähnyt Vaihdetaan vapaalle, Ferris -elokuvaa ennen tätä päivää
– Hän katsoo paljon dokumentteja
– Hänen toinen nimensä on Ryan”

”Poikaystäväni oppi juuri, että Judy Garland oli Liza Minellin äiti??? Kotikoulu pandemian aikana on ollut vähintäänkin uuvuttavaa”

”Asioita, joita olen oppinut kumppanistani etätyökaranteenin aikana:
1.Meillä käytännössä on sama työ eri firmoissa (samat keskustelut, asiakkaat, ilot, turhautumiset). On aika hullua, ettemme koskaan aiemmin hoksanneet tätä.
2.Tämä on hän (katso toinen twiitti)”

Löydät lisää twiittejä täältä. Kerroimme aiemmin myös hauskoista twiiteistä, joita etätöitä tekevät parit ovat julkaisseet, ja voit lukea niistä lisää täältä sekä kerroimme, mitä jokaisen kannattaisi tehdä etätyöpäivän päätteeksi – lue lisää täältä.

Lähde: HuffPost