Käytä muutama minuutti aikaasi työpäivän päätteeksi ennen kuin siirryt vapaa-ajan viettoon.

Suomen hallitus antoi torstaina 15. lokakuuta jälleen valtakunnallisen etätyösuosituksen, joka on voimassa ainakin vuoden loppuun. Kun töitä tehdään taas kotona keittiön pöydän ääressä tai olohuoneessa, suosittelee Pure Wow ottamaan työpäivän päätteeksi yhden tavan osaksi rutiineja: siivoamaan kaikki työhön liittyvät asiat pois silmistä.

Pure Wow’n mukaan tämän on erityisen tärkeää silloin, jos kotona ei ole erillistä työtilaa tai -huonetta. Kun siistit työntekoon tarvitsemasi jutut, luo se selkeämmän lopun työpäivälle ja viestii aivoillesi, että työpäivä on paketissa – se on tärkeä viesti, kun työpiste ja koti ovat samassa paikassa etkä voi lähteä töistä kotiin.

”Olipa se vain ruokapöytä – siitäkin voi tulla työpisteesi – mutta on hyvä laittaa työtavarat muualle, jotta voit käyttää samaa tilaa seuraavaa juttua varten”, järjesteleyn ammattilainen ja The Home Editin yksi perustaja Joanna Teplin kertoi Pure Wow’lle.

Vaikka tämä saattaa kuulostaa taas yhdeltä ärsyttävältä askareelta, joka pitäisi hoitaa, on se itse asiassa paljon yksinkertaisempi hoitaa kuin voisi kuvitella.

”Yksi asioista, joita suosittelemme, on työpisteen vierellä oleva kärry, johon työt lopetettuasi voit laittaa kannettavan tietokoneesi kiinni, laittaa vihkot ja muistiinpanovälineet pois ja kärrätä ne muualle odottamaan seuraavaa työpäivää”, Teplin totesi.

Voit käyttää myös vaikkapa pahvilaatikkoa tai isoa kangaskassia – mielikuvituksesi on rajana. Pääasia on ottaa muutama minuutti, kerätä työtarpeet yhteen paikkaan ja laittaa ne pois silmistä, jolloin kotisi pysyy siistinä ja mielesi sisäistää, että työpäivä on ohi.

Lähde: Pure Wow