Osa löytää rakkauden omien kavereidensa joukosta ja toiset taas suhteen aloitettuaan saavat uusia kavereita tutustuessaan kumppaninsa kavereihin.

Tutkimus on selvittänyt kaveripiirien vaikutusta parisuhteeseen. Journal of Social and Personal Relationships -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan yhtenäisen kaveripiirin jakaminen tekee parisuhteesta vahvemman kuin jos kummallakin on omat, erilliset porukkansa.

Women’s Healthin mukaan tutkijat perehtyivät kahdessa tutkimuksessa korkeakouluopiskelijoihin, jotka olivat olleet vakaassa parisuhteessa neljä kuukautta tai pidempään. Osallistujilta kysyttiin kuinka paljon yhteisiä kavereita heillä oli kumppaninsa kanssa, kuinka paljon aikaa he viettivät tiettyjen aktiviteettien parissa päivittäin ja mitä mieltä he olivat parisuhteensa yleisestä laadusta.

Tutkijoille selvisi, että yhteiset piirit kumppaninsa kanssa omanneet henkilöt tunsivat kumppaninsa läheisemmäksi kuin he, jotka viettävät aikaa eri porukoissa. Lisäksi he kokivat suhteensa vahvemmaksi.

Women’s Healthin mukaan suhde ei kuitenkaan ole täysin tuomittu, jos kummallakin on omat kaverinsa. Tutkimuksessa selvisi myös, että “jaetut mediakokemukset” – olipa kyse kirjoista, elokuvista tai TV-sarjoista – ennustivat myös vahvempaa parisuhdetta.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health