90-luku oli näyttävien ja ei-niin-näyttävien kampausten aikaa. Muistatko vielä nämä hurjat hiustyylit?

Hiustyylit ja -kampaukset henkivät aikaansa hyvin. 90-luvulla nähtiin toinen toistaan uskomattomampia hiusmalleja ja -kuontaloita. Naisten hiukset olivat joko tyttömäisen veikeästi laitettuna tai raflaavammin tyyliteltyinä. Nainen.com listasi 90-luvun järkyttävimmät naisten hiustyylit. Oliko sinulla jokin näistä lookeista?

1. Krepatut hiukset

Mitä käkkäräisempi tukka oli, sen parempi. Kreppirauta oli jatkuvasti kuumana 90-luvulla!

2. Hiusdonitsi

Vaikka hiuksia ei olisikaan juuri päässä, piti ohuetkin hiukset laittaa jättimäisellä, muhkealla trikoo- tai samettidonitsilla ponnarille. Mitä korkeammalla donitsi sijaitsi päälaella, sen parempi.

3. Etuheittari

Etutukka kammattiin geelillä ja/tai lakalla sivulle ja muu tukka jätettiin rennosti auki. Kamman urat saivat näkyä heittarissa.

4. Pikkuletit

Toisilla saattoi olla koko pää täynnä pieniä lettejä afrotyyliin laitettuna. Letin päässä saattoi myös killua helmi tai muu koriste.

5. Nutturat

Nutturat olivat pop ja tyyli oli vapaa. Vaihtoehtoja olivat pienet nutturat koko pään täydeltä, isommat ja kuohkeammat nutturat kummallakin sivua päätä tai yksi iso nuttura keskellä päätä mahdollisimman korkealle aseteltuna.

6. Pienet hiusklipsit

Miniklipsit valtasivat naisten päät, ja niillä kiinnitettiin usein etutukka koko leveydeltään ylös.

7. Revitty tukka

Tukka sai olla mahdollisimman revityn näköinen. 90-luku oli kerroksellisuuden kulta-aikaa!

8. Saparot

Spice Girlsin Baby Spicen aikaansaama ilmiö, jossa aikuisetkin naiset innostuivat laittamaan tyttömäiset saparot itselleen.

9. Permanentti

Jäänteitä 80-luvultakin oli havaittavissa. Laineikas permanentti jatkoi suosiotaan vielä 90-luvun, etenkin alun, hiustyyleissä.

10. Juppikukkula

Tupeeraus oli päivän sana. Tämä, monella eri nimellä kulkeva, ilmestys naisten hiuksissa oli pystyyn tupeerattu ja sivulle tai taakse käännetty kumpu.

Hauskinta kyllä, että osa yllä esitellyistä tyyleistä on jo tehnyt paluunsa sitten 90-luvun. Mitä muita hirvittäviä hiustyylejä sinä muistat?