Vuosi on juuri vaihtunut, joten samppanjaa tai ainakin kuohuviiniä on taidettu juoda monissa kodeissa.

Maistuiko juoma pahalle? Olet tainnut juoda sen siinä tapauksessa täysin väärällä tavalla. Aika moni nimittäin taitaa tehdä näitä The List -sivuston esittelemiä vääriä tapoja käsitellä ja juoda samppanjaa. Ensimmäinen niistä liittyy lasiin, josta suurin osa tätä kuplivaa juomaa juo.

Juotko yleensä tätä juomaa siitä perinteisen mallisesta lasista, joka on lyhytkaulainen ja hiukan huilumaisen mallinen? Vaikka juoma olisi kuinka hyvää, tällaisessa lasissa se ei ehkä maistu niin hyvälle kuin voisi. Lasin mallin takia kuohuvaan tulee hiivamaista tuoksua. Tällaisessa lasissa ilma ei pääse kunnolla kiertämään, jolloin juoman maut ja aromit eivät pääse esille.

Parempi vaihtoehto samppanjan ja muiden kuohuvien juomien nauttimiselle on juoda niitä esimerkiksi valkoviinilasista. Koska lasi on pyöreämpi, leveämpi ja ilmavampi, aromit tulevat paremmin esille, joten se tuoksuu, mutta samalla myös maistuu paremmalle.

Myös vääränlainen säilytys saa juoman maistumaan pahemmalle. Pulloa ei kannata pistää kylmään kovin pitkäksi aikaa. Kun haluat juoda samppanjaa tai muuta kuohuvaa, laita pullo kylmään vasta vähän ennen kuin haluat nauttia sitä eli juuri siksi ajaksi, kun pullo ehtii kylmentyä. Jos säilytät pulloa jääkaapissa liian pitkän ajan, kylmä lämpötila voi kuivattaa korkin. Se saa juoman maistumaan pahalle, jos pullonkorkki ehtii olla kuivana pitemmän ajan.

Olet ehkä kuullut, että samppanjan kanssa syödään suklaata, mansikoita tai vaahtokarkkeja. Mutta tämä juoma sopii paremmin ihan toisenlaisten makujen kanssa. Sellaisia ovat suolaiset ja rasvaiset ruuat, kuten vaikka hampurilaiset. Muista myös, että lasiin ei kannata kaataa juomaa kerralla suurta määrää, jotta juoma ei ehdi lämpenemään liikaa. Tämä juoma maistuu kylmänä parhaimmalta, joten kaada lasiin sitten lisää juomaa, kun se on tyhjä.

Lähde: The List