Näyttelijäpariskunta Blake Lively ja Ryan Reynolds osallistuivat lapsi- ja taaperoensiapukurssille, minkä jälkeen he suosittelivat sosiaalisessa mediassa myös muita vanhempiä käymään vastaavalla kurssilla.

Pariskunnalla on kaksi tytärtä, kaksivuotias James ja 9-kuukautinen Ines. Vanhemmat halusivat olla valmistautuneita pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen.

40-vuotias Reynolds latasi kurssin jälkeen kuvan itsestään ja kurssiohjaajasta Instagramiin. Kuvan alla hän kertoo aikaisemmin käyneensä ensiapukurssin, joka auttoi häntä pelastamaan veljenpoikansa.

– Päädyin pelastamaan veljenpoikani hengen, koska tiesin, mitä pitää tehdä. Lisäksi kurssi vie vain muutaman tunnin ja on tavallaan hauskaakin.

”Antaa mielenrauhaa”

Myös 29-vuotias Lively lisäsi itsestään Instagram-kuvan ensiapunukkejen kanssa. Kuvansa alla hän kommentoi kurssia näin:

– En voi suositella tätä liikaa. Ne, jotka ette ole kurssia käyneet: tulette rakastamaan sitä. Siitä on paljon apua, sillä se antaa tietoa, työkaluja ja myös mielenrauhaa.

Järjestäjien mukaan kurssi sopii vanhemmille, joilla on kaikenikäisiä lapsia vauvasta teini-ikäisiin. Se sopii myös isovanhemmille, odottaville vanhemmille, muille perheenjäsenille ja lastenvahdeille.

Kurssilla oppii miten hätätilanteissa toimitaan, kun lapsi on esimerkiksi tukehtumassa, kärsii hengitysvaikeuksista tai kuumekouristuksista, on saanut päävamman tai vakavan allergisen reaktion, vuotaa runsaasti verta, kärsii astmakohtauksesta, aivokalvontulehduksesta, murtuneista luista tai nenäverenvuodosta.

Lähde: Huffington Post