Pukeutuminen voi olla mielekäämpää, kun vaatehuone (tai vaatekaapit) on järjestyksessä.

Vaatteiden säilytystilasta tulee helposti pieni kaaoksen keskus, mikä voi vaikeuttaa kaivattujen vaatekappaleiden löytymistä kaiken seasta. Jos kaipaat hieman apua vaatehuoneesi järjestelyssä, alla on käteviä vinkkejä siihen.

Ripusta pitkät saappaat roikkumaan

Näin ne pysyvät paremmin järjestyksessä eikä lattialle kasaudu saapaskasaa. Pidä vain huolta, että kiinnität kenkiin klipsit, joissa ei ole teräviä kohtia, jotta saappaisiin ei jää jälkiä.

Laita sesonkikohtaiset vaatteet pois

Vaikka talvivaatteiden kiikuttaminen varastoon ja kesäisten ottaminen vaatehuoneeseen voi olla työlästä, säästät sillä tilaa, kun kaikki vaatteesi eivät ole samassa paikassa.

Säilytyslokerikot käyttöön

Ne ovat käteviä kenkien säilytyksessä, mutta käyvät myös säilytystilaksi muille asioille. Niissä voit säilyttää esimerkiksi huiveja, vöitä sekä asusteita.

Käytä vintage-hattulaatikoita säilytyksessä

Vanhanaikaiset hattulaatikot ovat hauskoja ja söpöjä säilytyslaatikoita vaatehuoneen tai vaatekaapin ylähyllyille. Ne sopivat hyvin tietysti hatuille, mutta myös pienemmille asioille, kuten laukuille. Ja jos sinulla ei ole mitään laitettavaa niihin, toimivat ne silti kivana sisustuselementtinä.

Ripusta farkkusi roikkumaan

Monella on vaatehuoneessaan hyllyllä pino farkkuja, joka leviää, kun sieltä koettaa etsiä juuri haluamansa farkut. Kun ripustat farkkuja henkareihin, voit käydä ne helpommin läpi ja löytää paremmin juuri ne farkut, joita etsit.

Ripusta vaatteita kategorian ja värin mukaan

Paras tapa pitää vaatehuone järjestyksessä ja säästää aikaa vaatteiden etsimisessä on ripustaa ne kategorian (takit, housut, mekot, paidat jne) mukaan ja sitten vielä järjestellä jokainen kategoria värin mukaan. Sitten kun etsit punaista lempipaitaasi, tiedät heti, mistä sen löydät.

Nämä ovat simppeleitä vinkkejä, mutta yhdistettynä ero vaatehuoneesi toimivuudessa ja järjestyksessä on suuri. Jos tarpeeksi kuuntelet, saatat kuulla vaatteidesi kuiskaavan: ”Kiitos!”

Lähde: Women’s Health