Ghostaaminen on ikävä ilmiö, jossa toinen osapuoli ei yllättäen enää vastaakaan yhteydenottoihin.

Ghostaaminen liittyy etenkin deittailuun ja se voi satuttaa pahasti sekä särkeä sydämen. Parisuhdeasiantuntija Julie Krafchickin mukaan ghostaus sattuu, koska se tuntuu petokselta ja jättää paljon vastaamattomia kysymyksiä, kuten ’Onko hänellä kaikki hyvin?’ ja ’Teinkö jotain väärin?

Ghostaaminen on selvää siinä vaiheessa, kun se on tapahtunut; olet laittanut viestin eikä siihen ole vastattu viikkoihin. HelloGigglesin mukaan ghostaamiseen liittyy myös varhaisia merkkejä, joita ei ole helppo huomata – ellei tiedä, mitä pitää silmällä.

Jotta voisit välttyä ghostatuksi joutumiselta, on alle listattu viisi varhaista varoitusmerkkiä siitä, että hän saattaa olla ghostaamassa sinut. HelloGiggles neuvoo, että jos huomaat näitä merkkejä, niele tappiosi, toivota hänelle hyvää jatkoa ja jatka eteenpäin.

5 ghostauksen varoitusmerkkiä:

 1. Hänen viestinsä eivät vaikuta innostuneelta

  Kyllä, elämässä tulee kiireitä, töitä ja yllättäviä tilanteita, jotka voivat vaikuttaa yhteydenpitoon, mutta jos hän todella haluaisi keskustella kanssasi ja viedä suhdetta eteenpäin, hän tekisi niin. Sen sijaan hänellä kestää tunteja ennen kuin hän vastaa viestiisi, vastaa yhdellä tai muutamalla sanalla eikä hän vaikuta halukkaalta pitämään keskustelua käynnissä. Krafchickin mukaan nämä ovat kaikki merkkejä siitä, ettei hän näe sinua tärkeänä ja luultavasti hän ghostaa sinut.
 1. Hän on poistanut matchin kanssasi deittisovelluksesta

  Jos olet huomannut, että jokin on muuttumassa, käy tarkistamassa onko hän lopettanut seuraamisesi eri sovelluksissa. Krafchickin mukaan usein kun joku aikoo ghostata, hän poistaa matchin siinä sovelluksessa, jossa olette kohdanneet. Hän saattaa myös lopettaa sinun seuraamisen sosiaalisessa mediassa tai muualla, missä olette olleet yhteyksissä, kun hän valmistautuu jatkamaan eteenpäin sinusta.
 1. Hän ei ehdota lisää treffejä

  Vaikka ensitreffit olisivat olleet menestys, se kertoo paljon, jos hän ei ole innokkaana ottamassa esiin toisia treffejä. Tässäkin täytyy muistaa, että elämässä tilanteet elävät ja kiireitä tulee, mutta jos hän olisi todella kiinnostunut, hän Krafchickin mukaan toisi sen sinulle ilmi. Saisit viestejä, kuten ’Sori, minulla on ollut kiireitä. Milloin haluaisit tavata uudelleen? Haluaisin käydä treffeillä kanssasi uudellen.’ Tai kenties laittaisit itse hänelle viestiä ja hän vastaisi innokkaasti lähes välittömästi. HelloGigglesin mukaan tässä on kyse innokkuudesta ja panostamisesta, ja jos et sitä huomaa, on se selvä varoitusmerkki.
 1. Hän ei vaikuta olevan läsnä, kun vietätte aikaa yhdessä

  Kuvitellaan tilanne, että olette treffeillä. Hän ei kuitenkaan ota katsekontaktia, vilkuilee puhelintaan ja/tai ei kysele sinulta yleisiä tutustumiskysymyksiä. Jos hän vaikuttaa etäiseltä ja poissaolevalta, hän todennäköisesti onkin sitä ja parisuhdevalmentaja Julia McCurleyn mukaan se on varma merkki siitä, ettei hän ole kiinnostunut.
 1. Sinusta tuntuu kuin olisit hänelle häiriöksi

  Jos sinusta alkaa millään tavalla tuntua kuin olisit häiriöksi hänelle, suosittelee parisuhdevalmentaja Liam Barnett mieltämään sen merkiksi. Saatat huomata, että hän vetäytyy pois halauksesta, vaikuttaa ärsyyntyneeltä viestitellessä tai ohjaa puhelusi vastaajaan – vaikka hän olisi ollut täysin pauloissasi vain päiviä aiemmin.

  ”Tämä on merkki siitä, että hänen suhtautumisensa sinuun on alkanut muuttua”, Barnett toteaa ja sanoo, että ghostaus voi olla lähellä.

Jos joudut ghostatuksi, koeta suhtautua siihen kuin hän olisi päästänyt sinut vapaaksi löytämään jonkun tuhat kertaa paremman tyypin.

Lähde: HelloGiggles