Seksiasiantuntijan mukaan tietyt asiat latistavat tunnelman makuuhuoneessa.

Takana on onnistuneet treffit, välillänne kipinöi ja intohimoinen suuteleminen on selvästi johtamassa siirtymiseen makuuhuoneen puolelle. Sitten tapahtuu jotain – kuin olisi saanut saavillisen kylmää vettä niskaan – ja seksihalut katoavat kuin tuhka tuuleen.

Daily Mailin mukaan tunnelma voi latistua monesta syystä. Seksiasiantuntija Tracey Cox on listannut Daily Mailille kymmenen yleisintä ja isoa tunnelmantappajaa, jotka vievät seksihalut mennessään, ja suomensimme ne alle.

Itsekkyys

Coxin mukaan naisten suurin tunnelmantappaja on rakastaja, joka pitää huolen saavansa itse nautintoa ja orgasmin, mutta ei lainkaan yritä varmistaa, että myös seksikumppaninsa nauttii.

”Odottaako hän sinun harrastavan kanssaan seksiä aina, kun hänestä siltä tuntuu? Ärsyyntyykö hän, jos pyydät enemmän esileikkiä? Antaako hän harvoin tai antaako hän ollenkaan suuseksiä, mutta odottaa sinun antavan sitä hänelle? Nämä ovat kaikki itsekkään rakastajan merkkejä”, Cox kertoo.

Asiantuntijan mukaan yhtä ärsyttäviä ovat myös toiset ääripäät, jotka kyselevät muutaman minuutin välein ’Joko tulit?’.

Hajut ja piereskely

Cox arvelee, että tuskin kukaan haluaa haistella rakastajansa kainaloista tulevaa hikeä tai pahanhajuista hengitystä. Hän myös lisää, että suuseksin antaminen henkilölle, jonka sukuelimet eivät ole puhtaat, voi viedä innon antaa suuseksiä jatkossakaan. Coxin mukaan piereskeltä ei voi aina välttyä seksin aikana, mutta jos sen tekee tarkoituksella, on se aivan eri juttu.

”Jätkät, puhun teille! Me emme koskaan koe sitä hauskana juttuna. Ei ikinä”, Cox toteaa Daily Mailissa.

Kiiruhtaminen yhdyntään

Coxin mukaan esileikki on naisille olennaista. Kiihottuneena veri ryöppyää sukuelimiin saaden emättimen laajentumaan ja kostumaan, mikä tekee yhdynnästä mukavaa.

”Kiirehtiminen loppuvaiheeseen, yhdyntään, ennen kuin olemme valmiita tekee orgasmin saamisen entistä epätodennäköisemmäksi ja lisää todennäköisyyttä, että seksi on kivuliasta eikä nautinnollista”, Cox selittää.

Naiset eivät ole ainoat, jotka nauttivat esileikistä. Mitä pidempää sessio kestää, sitä intensiivisempiä orgasmeilla on tapana olla sukupuoleen ja seksuaalisuuteen katsomatta.

Aika on kortilla

Yksi tunnelmantappaja on se, että seksi täytyy hoitaa tietyssä ajassa. Pikaiset seksisessiot voivat olla kiihkeitä ja kiihottaiva, mutta Coxin mukaan valtaosa ei nauti siitä, että seksiä täytyy harrastaa pitäen samalla silmällä kelloa.

”Sitä paitsi kun ehdotat, että harrastatte seksiä kymmenen minuuttia enenn kuin lasten pitäisi olla kotona tai ennen kuin ruoka on valmis, lähetät vahvan viestin kumppanillesi, että haluat seksin olevan ohi mahdollisimman nopeasti”, Cox kertoo.

Journal of Sexual Medicinessa julkaistun tutkimuksen heteronaisilla kestää 13,46 minuuttia saada orgasmi. Näin tarkka tulos saatiin seuraamalla 645 naista kahdeksan viikon ajan ja heitä pyydettiin käyttämään sekuntikelloa ottamaan aikaa seksiaktiviteetin alusta siihen saakka, että he saivat orgasmin.

”Tarvitset vähintään näin kauan lisätäksesi todennäköisyyttä, että nainen saa orgasmin; kun mukana on paineita laueta tietyssä ajassa, varmistaa se sen, ettei sitä tapahdu monille ollenkaan”, Cox toteaa.

Silmäilet puhelinta

Kuvittele tilanne: olet mukana hetkessä, nautit seksistä, mutta avattuasi silmäsi huomaat kumppanisi yrittävän lukea viestiä, joka juuri kilahti hänen puhelimeensa. Tuntuisiko se sinusta hyvältä?

Daily Mailin mukaan tutkimus on paljastanut, että yksi kymmenestä ihmisestä katsoo puhelintaan seksin aikana (tuhat osallistujaa tutkimuksessa). Tämän kymmenen prosentin keskuudessa 43 prosentilla on tapana tehdä niin toistuvasti. Millenniaalit katsovat puhelintaan todennäköisen seksin aikana; 18-34-vuotiaat tekevät niin kaksi kertaa todennäköisemmin seksin aikana kuin 35-51-vuotiaat.

”Puhelinaddiktio aiheuttaa äärimmäisiä konflikteja parisuhteissa, mutta kun valitset puhelimen sen sijaan, että harrastat seksiä kumppanisi kanssa, on se aivan erityisen alhaista”, Cox täräyttää.

Puhut liian paljon tai liian tuhmia

Coxin mukaan yksi viidestä ihmisestä on laittanut seksisessiolle pisteen, koska kumppanin tuhmien puhuminen on vienyt fiiliksen. Tuhmat puheet ovat aina riski – etenkin jos kumppani ei tunne tarpeeksi hyvin. Jos jutut ovat liian raisuja tai sopimattomia, voi se kostautua ja saada seksikumppanin olon epämukavaksi innostuneen sijaan.

Puhuminen ylipäänsäkin voi pilata seksihetken. Jos kumppani alkaa puhua aiheista, jotka eivät mitenkään liity seksiin, tai alkaa selostaa tekemisiään, voi sekin latistaa tunnelman.

”Sitä tapahtuu – yhtenä hetkenä harrastat kuumaa seksiä, seuraavana kumppanisi kysyy, voiko kutsua äitinsä sunnuntailounaalle”, Cox sanoo esimerkkinä.

Törkeät kommentit

”Vau, rintaliivisi todella tekivät sinulle palveluksen vai mitä?” ”Joku on tainnut herkutella korona-aikana?”

Tällaiset törkeät kommentit vartalosta, kehon osista tai seksisuorituksesta ovat yksi hirveimpiä tapoja tappaa tunnelma makuuhuoneessa. Samalla ne voivat murskata itsetunnon.

Olet liian äänekäs

Coxin mukaan täysin reagoimaton kumppanikaan ei ole hyvästä, mutta sellainen kumppani, jonka voihkinta ja äänekkyys ovat niin kovaa luokkaa, että saat pelätä kuuleeko kaikki naapurit touhunne on sekä noloa että voi viedä seksihalut. Seinän takana koputtelevat naapurit, jotka yrittävät viestiä näin pitämään pienempää ääntä, häiritsevät sekä seksisessiota että voivat johtaa noloihin hetkiin talon yhteisissä tiloissa.

”Se voi vaikuttaa myös hieman teeskennellyltä. Nauttiiko hän todella niin paljon”, Cox sanoo.

Jatkuva asentojen vaihtaminen

”Se on niin selvästi mahtailua ja esittelyä”, Cox julistaa tästä teosta.

”Kuinka vaikuttava olen, kun tiedän kaikki nämä eri asennot! Miten hyvältä kroppani näyttää, kun pitelen sinua näin! Kukaan aiempi seksikumppanisi ei varmasti ole vaihtanut asentoja viisi kertaa yhden session aikana! Ei olekaan, koska valtaosa tajuaa, että se on äärimmäisen ärsyttävää”, hän jatkaa.

Jotkut asennot tekevät sujuvan siirtymisen asennota toiseen sujuvaksi ja jos siltä tuntuu, se toimii mainisti. Jos taas asentoja ja seksipaikkoja vaihdellaan muuten vain, voi se viedä fiiliksen seksistä ja tekee Coxin mukaan vaikeaksi rakentaa himoa ja kiihottumista.

”Yksi tai kaksi asentoa on aivan hyvästä. Jos mietit kolmatta, kysy itseltäsi miksi”, Cox neuvoo.

Lemmikit makuuhuoneessa

”Onko mikään niin hermostuttavaa kuin huomata seksin aikana kissa tai koira istumassa sängyn reunalla, silmät kiinnittyneinä siihen, mitä sängyssä tapahtuu (tai pahempaa, kasvoihisi)”, Cox kysyy.

Tarinoita tosielämästä

Cox kertoo Daily Mailissa kysyneensä miehiltä ja naisilta heidän parhaimpia tarinoita tunnelmantappajista. Tällaisia vastauksia hän sai:

”Vaimoni äiti käveli sisään juuri, kun olin laukeamassa. Oletko koskaan koettanut estää orgasmia, kun se on alkanut, miehenä? Se on mahdotonta. Olin niin häpeissäni.”

”Mies ehdotti, että vaihtaisimme asentoa ja sitten sanoi ’Itse asiassa, pysytään näin. En usko, että voisin kannatella painoasi toisella tavalla.’ Voin sanoa, että kun sinua kutsutaan lihavaksi seksin aikana, on se melko nöyryyttävää.”

”Vaimoni yllättäen työnsi minut päältään ja oksensi sängyn laidan yli. Hän vietti ison osan illasta vessassa kärsien pahimmasta ruokamyrkytyksestä, jonka olen koskaan nähnyt.”

”Miehen makuuhuone oli niin kylmä, että jouduin pyytämään häntä lopettamaan. Hän ei suostunut menemään peitonalle tai sulkemaan ikkunaa, joten kieltäydyin seksistä. Suhde ei edennyt pidemmälle.”

”Minulle on käynyt niin, että mies nukahti antaessaan minulle suuseksiä. Olimme kyllä juoneet paljon, mutta en ollut uskoa sitä, kun kaikki yhtäkkiä loppui ja kuulin kuorsausta.”

”Mikään ei latista tunnelmaa kuin se, että sinua kutsutaan väärällä nimellä. Juuri orgasmin hetkellä uusi tyttöystäväni huusi exänsä nimeä. Hän oli enemmän häpeissään kuin minä ja nauramme sille nyt, mutta se oli todella kiusallista silloin.”

”Olimme tapailleet vasta viikkoja ja aloimme riisua toisiamme heti, kun pääsimme miehen asuntoon. Hänellä oli farkut nilkoissaan ja yritti nostaa minut, jotta voisimme harrastaa seksiä seinää vasten. Sensijaan hän kompastui ja kaatui minä mukanaan. Löin pääni pahasti pöydän kulmaan ja siihen tuli haava. Päädyin päivystykseen, sain tikkejä ja mahdollisesti aivotärähdyksen.”

”Nainen alkoi itkeä kesken seksin ja sanoi, että se sai hänet kaipaamaan exäänsä. Se oli ensimmäinen kerta, kun hän harrasti seksiä eron jälkeen. Ymmärsin häntä, mutta todella pidin hänestä ja se ei tehnyt oloani kovin hyväksi.”

”Annoin miehelle suuseksiä, kun hän sanoi ’Tiedätkös, kun exäni teki tämän eri tavalla ja todella pidin siitä, haittaako jos näytän, miten hän sen teki?’ Kyllä, haittaa! Miksi hän ei voinut vain sanoa, että ’Pidän tästä enemmän’?”

”Mikään ei saa minua pois seksituulelta niin kuin se, että kumppani ehdotaa, että harrastamme seksiä, kun tiskialtaassa on korkea pino tiskejä ja tiedän, ettei miehelläni ole aikomustakaan auttaa minua, kun seksi on ohi.”

Kerroimme aiemmin Kaalimadon selvittäneen, mitkä asiat vievät suomalaisten seksihalut. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Lähde: Daily Mail