Niin ystävien illanvietoissa kuin pitkän työpäivän jälkeen rentoutuessaan voi seurana olla myös itselle mieluinen alkoholijuoma.

Erilaisia drinkkejä on saatavilla lukematon määrä ja jokaisella on omat suosikkinsa. Myös eri mailla on omat suosikkinsa, ja Jack & Beyond onkin tutkinut, mitkä drinkit ovat suosituimpia ympäri Eurooppaa.

Tutkimusta varten hankittiin ensin top 50 -lista parhaimmiksi arvioiduista drinkeistä Taste Atlasin kautta. Sen jälkeen jokainen drinkki laitettiin hakuanalytiikkatyökalu SEMrushiin, jotta saatiin selville keskimääräiset nettihaut jokaiselle drinkille 45 eri Euroopan maassa.

Tuloksista selvisi, että Euroopan lempidrinkki on earthquake, joka oli suosituin yhteensä 18 maassa. Toiseksi suosituin on mojito (13 maata) ja kolmantena on margarita (4 maata).

Hakutulosten määrien perusteella sen sijaan mojito olisi selvästi suosituin, sillä keskimääräisiä nettihakuja mojitolle oli yhteensä 259 850. Toiseksi eniten hakuja oli mimosalle (83 400) ja kolmanneksi eniten earthquakelle (72 800).

Tutkimustuloksista selviää, että suomalaiset ovat mojiton ystäviä. Suosituista drinkeistä Suomessa tehdään eniten hakuja mojitolle, keskimäärin 7 100 kuukaudessa.

Alla oleva kuva näyttää, mitkä drinkit ovat suosituimpia eri Euroopan maissa. Tutkimuksesta on jätetty pois Kosovo, Liechtenstein, Monaco, Pohjois-Makedonia, San Marino ja Vatikaani, koska dataa oli saatavilla rajoitetusti.