Jos olet harkinnut joskus lähtöä tekemään esimerkiksi töitä kotimaan rajojen ulkopuolelle, voi jokin näistä kymmenestä maasta olla hyvä vaihtoehto.

Monikansallinen pankkitoiminnan yhtiö HSBC on julkaissut vuosittaisen Expat Explorer Surveyn tuloksensa, joista selviää parhaat paikat, missä asua, tehdä töitä ja perustaa perhe.

Huffington Postin mukaan kyselyssä oli osallisena 39 maata. Kyselyyn osallistui lähes 22 000 ulkomaantyöntekijää, jotka ovat kotimaansa rajojen ulkopuolella tilapäisesti tai toistaiseksi.

Kyselyssä selvitettiin heidän päivittäistä elämäänsä oleskelumaassa. Kyselyssä otettiin huomioon niin talous (käytettävissä olevat tulot, työsuhdeturva ynnä muuta), kokemus (turvallisuus, ystävystyminen) ja perhe (lastenhoitopalvelujen laatu ja sosiaalinen elämä).

Alla on HSBC:n kyselystä selvinneet 10 parasta maata, missä asua:

10. Sveitsi

Neljä viidestä ulkomaantyöntekijästä kertoi heidän työsuhdeturvansa olevan parempi tai yhtä hyvä Sveitsissä kuin kotimaassaan, mikä tekee siitä hyvän paikan ottaa harppauksia omalla uralla.

9. Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Arabiemiirikunnilla on vahva talous ja korkeat palkat, joten se on kiehtova vaihtoehto urakeskeisille ulkomaantyöntekijöille.

8. Taiwan

Taiwan sai ulkomaantyöntekijöiltä korkeat pisteet sosiaalisen elämän osalta.

7. Australia

Ensimmäistä kertaa ulkomailla asuvien keskuudessa Australia on suosittu ja monet kertovat Australiassa olevan helpompi tasapainottaa työelämä muun elämän kanssa.

6. Kanada

Kolme neljäosaa HSBC:n kyselyyn vastanneista sanoi Kanadassa olevan todella helppo sopeutua paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin.

5. Saksa

Saksa on suosittu ulkomaille lähtevien keskuudessa, koska siellä on mainio työsuhdeturva ja laadukkaat terveysohjelmat.

4. Bahrain

Bahrainissa olevista ulkomaantyöntekijöistä 70 prosenttia paljasti, että he pystyvät siellä säästämään enemmän rahaa kuin pystyivät kotimaassaan.

3. Ruotsi

Kyselyssä Ruotsi oli paras paikka asua perhe-elämän osalta, sillä ulkomaantyöntekijöiden mielestä Ruotsi on oiva paikka kasvattaa lapsia.

2. Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti sai ykköspaikan kokemus-kohdassa eli sopeutuminen on helppoa ja samoin on uusien ystävyyssuhteiden solmiminen.

1. Singapore

Yli kaksi kolmasosaa ulkomaantyöntekijöistä sanoi Singaporeen muuttamisen paranteen heidän elämänlaatuaan.

Tutustu tarkemmin HSBC:n kyselytutkimuksen tuloksiin täällä.

Lähde: Huffington Post