Nämä oireet eivät ole tyypillisesti liittyneet koronaan aiemmin.

Koronataudin omikronmuunnos on nopeasti vallannut jalansijaa koko maailmassa. Muunnos tarttuu aiempia variantteja helpommin ja Suomessakin uutisoitiin, että jopa kolmannes väestöstä saattaa sairastua omikroniin tammi-helmikuun aikana.

Hyvä puoli asiassa tuntuu olevan se, että omikronmuunnos vaikuttaa toistaiseksi aiheuttavan aiempaa lievempiä oireita, verrattuna sitä edeltävään deltamuunnokseen.

Samalla, kun taudinkuva on lieventynyt, ovat oireet myös muuttuneet, ja omikron aiheuttaakin jo erilaisia oireita, kun ensimmäiset muunnokset pandemian alkaessa.

Erityisesti kaksi uutta oiretta ovat tyypillisiä omikronille, vaikkei niitä olekaan aiemmin yhdistetty koronatautiin. Jos sinulla ilmenee jompikumpi tai molemmat näistä oireista, saattaa kyseessä olla omikronmuunnos.

Kyseessä on pahoinvointi ja ruokahalun menetys. Jos sinulla siis on vatsataudille tyypillisiä oireita, kyse saattaakin olla koronatartunta. Nämä rokotteet ovat kuuluneet myös osana aiempiin koronamuunnelmiin, mutta omikronissa ne saattavat olla jopa ainoat oireet, mitä tauti aiheuttaa.

Jos sinulla siis on vatsataudin oireita, kannattaa käydä koronatestissä!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Zohre Nemati, Unsplash