Aikuistuessa tietää paremmin, millaisia ihmisiä lähelleen haluaa.

Tämä vaikuttaa suuresti myös ystävyyssuhteisiin ja omaan kaveriporukkaan, sillä ne muuttuvat, kun vuosia karttuu 20-vuotiaasta kohti seuraavia pyöreitä. Aikuistuessa oma ystäväporukka ja ystävyyssuhteet voivatkin kokea niin pieniä kuin suuria muutoksia kiitos erilaisten opetusten, joita vuodet tuovat tullessaan.

Cosmopolitan on listannut asioita, joita monet oppivat 20-29-vuotiaana, ja suomensimme niistä viisi esimerkkiä alle.

1. Jotkut ihmiset eivät ole aikasi arvoisia

Elämäsi ja prioriteettisi muuttuvat ja samalla huomaat, kuinka jotkut ihmiset eivät enää sovi elämääsi. Se voi johtaa jopa siihen, että et enää löydä mitään sanottavaa ystävällesi eikä hän sinulle. Sinusta voi tuntua, että vapaa-aikasi on muutenkin kortilla ja kaikki ihmiset eivät ole sen vähäisen vapaa-ajan arvoisia. Hymyile muistoillesi, mutta tunnusta itsellesi, että on ihan ok jatkaa eteenpäin ystävyyssuhteesta.

2. Anna aikaa heille, joilla on väliä

Arjessa omaa aikaa joutuu jakamaan monen asian kesken, töistä poika- tai tyttöystävään ja omaan aikaan. Tästä kaikesta tasapainoilusta olisi hyvä kuitenkin saada kaavittua aikaa myös niille elämässäsi oleville ihmisille, joista välität, kasvotusten eikä vain tekstaillen päivittäin tuntitolkulla.

3. Sinulla on vähemmän ystäviä, kun 30 ikävuotesi lähestyy, mutta ystäväsi ovat mahtavia

Kaveriporukkasi kokee muutoksia ikääntyessäsi. Osa muuttaa toiseen kaupunkiin ja eivät enää osaa olla yhteyksissä, osan imaisee työt tai perhe. Osasta huomaat, että he eivät vain ole aikasi arvoisia. Ne vanhat ystävyyssuhteet, jotka selviävät, vahvistuvat entisestään ja uudet ystävyyssuhteesi ovat uskomattomia, koska tiedät jo paremmin, millaisia ihmisiä haluat lähellesi ja millaisiin ihmisiin luotat.

4. Osa ystävyyssuhteista tarvitsee enemmän vaivaa kuin toiset

Joillekin ihmisille riittää, että viestittelette ja näette kasvotusten kerran kuussa, mutta jos arvostamasi ystävä kokee, että ystävyyssuhteellenne tuo ei riitä, koeta nähdä vaivaa välien säilyttämiseksi ja tavata useammin mahdollisuuksien mukaan.

5. Jos jokin ystäväsi tekemä asia vaivaa sinua, puhu siitä

Mikään negatiivinen tilanne ei selviä, jos asialle ei tee mitään. Ystäväsi ei välttämättä tiedä, että tekonsa häiritsevät sinua ja kun otat asian puheeksi, voi ystävyytenne vahvistua entisestään. Toinen vaihtoehto on, että hän tekee asiat tahallaan ja on aika päästää irti ystävyyssuhteesta. Jos taas ystäväsi lähestyy sinua ja haluaa puhua, kuuntele ja vastaa.

Lähde: Cosmopolitan