Kumppaniin on hyvä tuntea yhteyttä fyysisesti, henkisesti, älyllisesti sekä tunnetasolla.

Näiden kaikkien toteutuminen saa aikaan parisuhteen kannalta täydellisen harmonian.

Nämä merkit kertovat, että elät terveessä parisuhteessa:

1. Parisuhteessasi ja kodissasi on rauha.

Parisuhteesi pitäisi olla kivijalka, josta voit etsiä rauhaa, mukavuutta ja vapautta olla oma itsesi. Sama pätee myös yhteiseen kotiinne.

2. Kumppanisi rohkaisee sinua olemaan itsenäinen ja kasvamaan ihmisenä.

On tärkeää, että parisuhteen molemmilla osapuolilla on myös omia ystäviä, unelmia, toiveita ja haluja. Kaikkea ei tarvitse tehdä yhdessä. Kumppaneiden pitäisi tukea toisiaan myös henkilökohtaisten elämiensä elämisessä eikä kontrolloida toisiaan.

3. Välillänne vallitsee vilpitön ja pyyteetön luottamus.

Teillä on luottamus toisiinne, ja kaikki mitä teette parisuhteessanne tai omin päin on linjassa tuon luottamuksen kanssa. Riidan tullen ette nimittele toisianne ettekä pyri voittamaan toista, vaan sen sijaan ymmärtämään hänen näkemystään.

4. Teillä on läheisyyttä muullakin kuin makuuhuoneessa.

Vällyjen välissä koettu kemia ei ole parisuhteessa kaikki kaikessa tai tarkoita, että kaikki olisi täydellisesti. Seksin lisäksi kumppaniin voi tuntea läheisyyttä monella muullakin tapaa: henkisesti, älyllisesti ja tunnetasolla. Näiden kaikkien yhdistelmä johtaa hyvään parisuhteeseen.

5. Et ole jatkuvasti huolestunut siitä, mitä toinen tekee tai missä hän on.

Terveessä parisuhteessa ei tarvitse miettiä missä toinen on, pettääkö hän sinua, rakastaako hän sinua tai että mikä merkitys sinulla on hänen elämässään. Sen sijaan että miettisit tällaisia asioita, kehittelet teille yhteisiä seikkailuja ja tekemistä.

6. Keskustelet parisuhteeseen liittyvistä ongelmista kumppanisi, et ystäviesi kanssa.

Huono keskusteluyhteys on tie parisuhteen luhistumiseen. Se, ettei keskusteluyhteyttä ole ollenkaan, on vielä pahempaa. Jos sinua vaivaa joku parisuhteeseesi liittyvä asia, puhu tunteistasi ja ajatuksistasi kumppanillesi. Sen sijaan, että valittaisit asioistanne ystävillesi, yrittäkää kumppanisi kanssa yhdessä korjata asia.

7. Näet itsesi kumppanisi kanssa yhdessä vielä 30 vuoden päästä.

Monet etenevät parisuhteissaan hyvin nopeasti. Pariskunnat menevät viiden vuoden sisään naimisiin, hankkivat lapsia, ostavat talon ja tekevät muita isoja ratkaisuja. Mieti aikaa, jolloin mahdolliset lapsenne ovat jo aikuistuneet ja muuttaneet pois kotoa, kun olette harmaantuneet ja kaljuuntuneet ja kerryttäneet molemmat painoa. Jos et voi visualisoida elämää kumppanisi kanssa pitkälle tulevaisuuteen, kannattaa parisuhdetta tutkailla uudestaan.

8. Et yritä muuttaa kumppaniasi, eikä hän yritä muuttaa sinua.

Isoin virhe mitä ihmiset tekevät etenkin parisuhteidensa alkutaipaleilla on, että he yrittävät muuttaa kumppaniaan. Vielä pahempaa on, jos he yrittävät jotenkin korjata kumppaninsa. Sinun täytyy rakastaa tuota henkilöä varauksetta sellaisena kuin hän on. Kysy itseltäsi, voitko olla tuon henkilön kanssa pitkän aikaa, jos hän ei koskaan ikinä muutu mitenkään. Laittaa asiat aika erilaiseen perspektiiviin, eikö?

9. Pääsette asioista yli helposti.

Yksikään parisuhde tai kukaan henkilö ei ole täydellinen. Mikään kumppanuus ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Parisuhteessa tulee riitoja, väittelyitä ja pettymyksiä. Ratkaisevaa on, että pystytte käsittelemään ongelmat yhdessä. Jos voitte selvittää ongelmanne ja jatkaa eteenpäin, olette oikeilla jäljillä. Koska kaikki tekevät virheitä, ymmärrys kumppania kohtaan auttaa. Toivot varmasti saavasi itsekin sitä osaksesi vastaavassa tilanteessa.

Lähde: Mind Body Green