Onko sinun vaikea nukahtaa ja unesi laatu on huonoa? Näillä muutoksilla nukahdat nopeammin ja nukut paremmin!

Makuuhuoneesi ilmapiiri ja yksityiskohdat ovat isossa roolissa sen suhteen, millaiset yöunesi ovat. Rauhaton ja epämukava makuuhuone vaikuttaa yllättävän paljon siihen, miten nukut. Mikäli sinulla on usein ongelmia nukahtaa ja nukut muutenkin huonosti tai liian vähän, kannattaa sinun tehdä seuraavat muutokset makuuhuoneessasi!

 1. Panosta patjaan ja tyynyyn
  Vietät tämän huonekalun päällä noin kolmanneksen elämästäsi, joten siihen kannattaa panostaa! Muhkurainen vanha patja ei auta unen saamisessa. Patjan ominaisuuksiin kannattaakin panostaa ja ottaa huomioon oman kehon tarpeet. Valikoimissa on muun muassa myös viileinä pysyviä patjoja, jotka auttavat saamaan unen päästä kiinni. Sama pätee tietysti myös tyynyyn! Muhkurainen vanha tyyny on huono paikka pitää päätä koko yön ajan. Panosta siis laadukkaaseen, sinulle sopivaan tyynyyn! Myös tyynyjä saa viilentävinä malleina!

 2. Valaise viisaasti
  Makuuhuoneen valoihinkin kannattaa kiinnittää huomiota. Valitse pehmeitä valoja, jotka rentouttavat.

 3. Tuoksut kehiin
  Hanki makuuhuoneeseesi tuoksudiffuuseri, jonka avulla voit levittää huoneeseen tuoksua, joka auttaa nukahtamaan. Laventeli on yksi parhaista tuoksuista tähän tarkoitukseen! Tutkimusten mukaan rauhoittava tuoksu auttaa myös parantamaan unen laatua ja auttaa heräämään levänneenä.

 4. Sisusta kasveilla
  Kasvit eivät pelkästään näytä hyvältä, vaan auttavat myös puhdistamaan huoneilmaa, erityisesti tiloissa, joissa ilma vaihtuu huonosti. Kasvitkin siis auttavat tekemään makuuhuoneestasi paikan, jossa nukahdat helposti.

 5. Viilennä ilmaa
  Hanki ilmastointilaite tai tuuletin, tai avaa ikkuna iltaisin ennen kuin menet nukkumaan. Pääasia, ettei huoneessa ole kuuma öisin. Viileä ilma on tärkeä elementti hyvässä makuuhuoneessa.

 6. Siivoa sotkut
  Ylimääräiset tavarat ja kaaos ovat usein syynä nukahtamisvaikeuksille. Makuuhuoneessa siisteys on suuressa roolissa, ja siisti makuuhuone auttaakin meitä nukahtamaan paremmin. Huolehdi siis viimeistään illalla ennen nukkumaanmenoa kaikki ylimääräinen makuuhuoneesta pois.

 7. Huolehdi pimeydestä
  Liian valoisa huone on yhteydessä huonontuneeseen melatoniinin tuotantoon, mikä myös vaikeuttaa osaltaan nukahtamista. Hanki siis sälekaihtimiset tai pimennysverhot, jotta huoneessasi on tarpeeksi pimeää laadukkaaseen uneen.

  Nyt siis nukkumaan – entistä paremmin!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Good Housekeeping / Kuva: Bruce Mars, Unsplash