Jos kärsit finneistä, kannattaa sinun kokeilla seuraavia keinoja!

Finnit ilmestyvät kasvoille yleensä juuri silloin, kun niiden ei pitäisi. Ainahan finnit ovat toki ikäviä, mutta yleensä ne ilmestyvät juuri silloin, kun sinulla olisi juhlat tulossa tai vaikka työpaikan valokuvaus nettisivuja varten.

Jos haluat saada paremman ja finnittömän ihon, voit toki kääntyä lääkärin puoleen, sillä esimerkiksi jotkin e-pillerit auttavat monilla erinomaisesti kukistamaan akneoireet.

Finnejä vastaan on kuitenkin mahdollista taistella myös luonnollisin keinoin ilman lääkkeitä. Kokeile seuraavia luonnollisia keinoja, ja saat ihosi kirkastumaan!

 1. Hunaja
  Hunajan sisältämät antioksidantit auttavat vähentämään punoitusta ja tulehdusta. Levitä hunajaa paksu kerros finnin päälle mennessäsi nukkumaan, ja laita vielä laastari päälle, ellet halua myös tyynyliinasi olevan hunajan peitossa.

 2. Munan valkuaiset
  Valkuaiset ovat loistava keino poistamaan aknea ja aknen aiheuttamia arpia kasvoiltasi, sillä valkuaisten sisältämä proteiini auttaa korjaaman vaurioita ihollasi. Valkuaiset myös imevät ylimääräisen rasvan iholtasi pois, ja pitävät siten ihohuokosesi puhtaana. Vatkaa 2–3 valkuaista ja sivele mönjä kasvoillesi. Pese aine pois kasvoiltasi, kun se on kuivunut iholle.

 3. Appelsiinin kuoret
  Appelsiinit sisältämät paljon C-vitamiinia, joka nitistää bakteerit, jotka aiheuttavat sinulle aknea. Jauha blenderissä appelsiinin kuoria sekoitettuna veteen, ja sivele syntynyt seos kasvoillesi ja anna vaikuttaa 20 minuuttia ennen kuin peset sen pois.

 4. Banaanin kuoret
  Myös banaanin kuoret ovat erinomaisia aknen torjunnassa, sillä niiden sisältämät antioksidantit auttavat pitämään ihosi kunnossa. Hiero kuoren sisäosaa kasvoillesi, ja odota 30 minuuttia ennen, kuin peset sen pois.

 5. Sitruunamehu
  Sitruunan mehu on loistava apua pitämään ihohuokosesi puhtaina ja estämään siten finnien muodostumista. Se myös auttaa jo olemassa oleviin finneihin. Purista hieman tuoretta sitruunamehua vanulapulle, ja pyyhi sillä kasvosi, ja erityisesti finnien kohdat.

 6. Kaurapuuro
  Tämä kuulostaa ehkä hassulta, mutta kauran ominaisuudet taltuttavat punaisuutta ja tulehdusta, ja ehkäisevät myös finnien muodostumista. Valmista pieni annos kaurapuuroa, sekoita siihen pari ruokalusikallista hunajaa ja sivele seos kasvoillesi. Anna vaikuttaa puoli tuntia ennen kuin peset sen pois kasvoiltasi.

  Mitä näistä sinä aiot kokeilla?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Andrea Piacquadio, Pexels