Tunnistatko seuraavat merkit omasta suhteestasi?

Oletko epäillyt kumppaniasi pettämisestä? Etsitkö merkkejä, joiden avulla voisit päätellä, onko hän uskoton? Seuraavat merkit kertovat, että kaikki ei ole kunnossa, ja kumppanisi saattaa hyvinkin tapailla muita.

 1. Parantunut ulkonäkö
  Ovatko verkkarit vaihtuneet yhtäkkiä uusiin farkkuihin, tukka käyty parturoimassa ja tuoksu vaihtunut tunkkaisesta jumalaiseksi? Kumppanisi saattaa nähdä vaivaa sinun eteesi, mutta hän saattaa myös panostaa jotakuta muuta varten. (Parempaan suuntaan) muuttunut ulkonäkö on yksi yleisimmistä pettämisen merkeistä. Koita havainnoida, panostaako kumppani myös yhteisiä koti-iltoja varten, vai panostaako hän ulkonäköönsä vain lähtiessään yksinään ulos.

 2. Salaileva puhelimen käyttö
  Roikkuuko kumppanisi yhtäkkiä koko ajan kiinni puhelimessaan? Onko puhelimeen yhtäkkiä ilmestynyt salasana, jota ennen ei tarvittu? Entä ottaako kumppanisi yhtäkkiä puhelimen aina mukaansa joka paikkaan, jopa mennessään suihkuun? Nämä kaikki herättävät epäilyksiä, eikä syyttä! Mikä muu syy salailuun voisi olla, paitsi ehkä yllätyssynttärit, jotka hän järjestää sinulle?

 3. Et saa häntä kiinni
  Eikö kumppanisi enää vastaa viesteihisi tai puheluihisi? Onko hän yhtäkkiä aina saavuttamattomissa ollessaan töissä myöhään tai työmatkoilla? Selityksiä löytyy aina, vähän liikaakin. Tämä, jos mikä, on huolestuttavaa.

 4. Muuttunut seksielämä
  Pettäminen voi aiheuttaa niin lisääntynyttä kuin myös näivettyneempää seksielämää suhteessanne. Vähenevä seksin määrä merkitsee, että kumppanisi keskittyy toiseen henkilöön, ja lisääntynyt määrä merkitsee, että hän yrittää peitellä asiaa. Yksi merkki on myös, että hän esittelee makuuhuoneessanne jatkuvasti uusia asentoja tai liikkeitä. Herää kysymys, mssä hän niitä oppii?

 5. Syyttely
  Kumppanisi saattaa yrittää perustella itselleen mielessään oikeutusta pettämiselleen ja syyttää sinua mitä erilaisimmista asioista. Ehkä et enää näytä samalta kuin aloittaessanne suhteenne, ehkä et arvosta häntä tarpeeksi tai ehkä olet liian kiireinen. Hän saattaa yhtäkkiä syyttää suhdettanne asioista, mitkä eivät ole häntä ennen haitanneet. Tämä on selvä merkki siitä, että kumppanisi on lipumassa pois.

 6. Erilainen aikataulu
  Onko kumppanillasi äkillinen tarve työskennellä usein myöhään, lähteä äkillisille työmatkoille ja lisääntynyt tarve käydä salilla? Onko hänen rankaansa puhjennut, akku loppunut tai hän seisoo ruuhkassa? Tämä saattaa olla merkki siitä, että hänellä on aivan jotain muuta tekemistä. Mitä säännöllisemmin tätä tapahtuu, sitä epäuskottavampaa se on.

Kuulostiko tutulta? Taitaa olla perinpohjaisen keskustelun aika! Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Psychology Today